torek, 23. junij 2009

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian


Ben Stiller ni nočni čuvaj. Hja, kdo pa bi rad gledal isti začetek. Ne, v drugem delu je Stiller uspešen “Tim Allen” TV prodajalec. Denarja ima kot perja. Svoj mir lahko najde le še v svojem muzeju. V muzeju, kjer ponoči ožive vse, kar je razstavljenega. Vprašanje – kako sedaj pripraviti uspešnega Stillerja nazaj v opremo nočnega čuvaja. Selitev, seveda! V Hollywood? Ne, tam ni spomenikov in muzejev. V Madame Tussauds? Ne, preveč VIP-ov, ki še živijo. Snemamo film za otroke, s katerim bi radi poučili naše najmlajše. Washington, to je pravo mesto. Mesto, kjer se je (in se še) ustvarjala ameriška zgodovina.
In kot da kavbojec Wilson in njegovi mini prijatelji nimajo s selitvijo že dovolj stresa, še sedaj ponori faraon Azaria. Končno spet prava akcija, pomisli Stiler, ter se nemudoma odpravi na pomoč. Kdo drug, če ne on. Čaka ga pravi spopad, kajti ameriška zgodovina je bogata. Vsak se ima pravico izpovedati. Od generala Custerja, pilotke Amelia Earhart, Napoleona ali Al Capona.
Nepotrebno nadaljevanje z mnogo improvizacijskih situacij, kjer mnogo likov ostane bledih oz. zbrisanih iz spomina po treh minutah. Shawn Levy, je hotel posneti komedijo, ki pa to v skoraj nobenem primeru ni. Je le otroški film, ki nam jasno pokaže, da ima predsednik v tej državi še vedno glavno besedo. R: Shawn Levy

OCENA: -2

Ni komentarjev:

Objavite komentar