sobota, 6. junij 2009

The Lodger

Pozor! Še eden, ki kopira umore legendarnega Jacka Razparača. Tudi on pobija kurve in tudi on jih kirurško natančno obreže ter odstrani nekaj notranje opreme. In pozor! Še eden, ki pobija natanko tako kot tip, ki je kopiral svojega angleškega idola že pred sedmimi leti. Za te umore je seveda bil spražen. Do stolčka ga je spravil detektiv Alfred Molina, ki je tudi tokrat zadolžen pri odkrivanju novega/starega serijskega morilca. Ob istem času, nekje na drugi strani Los Angelesa, se v najem oddaja vrtna hišica v lasti mentalno nestabilne ženske (Hope Davis) in njenega moža – nočnega čuvaja. V hišico se preseli skrivnostnež Simon Baker, kateri hoče le svoj mir. Skratka, zelo sumljiv ta naš novi podnajemnik.
Ja, Podnajemnik bazira po romanu Marie Belloc Lowndes, napisanem leta 1913. Po knjigi je snemal tudi Hitchcock in še mnogi drugi. Tokrat se je na njega spravil tudi začetnik David Ondaatje. Lahko bi tudi rekli, da kopira Hitchcocka. Za kar pa vemo, da se ne more končati dobro.
V deževnem Sunset Boulevardu se dva detektiva (izkušeni – Molina in začetnik- Shane West!) prebijata do svoje žrtve, ki pokrita in v krvi leži na cesti. V ozadju se svetijo neonske luči in policijska modra luč. “Prostitutka je! Grdo zdelana.” Pravi policist, ki je že stal na kraju dogodka. Molina le s koščkom očesa pogleda po truplu ter se ozre naokrog “Kakšne priče?”
Hja, tako se pač začenjajo klasični trilerji. R: David Ondaatje

OCENA: -2

Ni komentarjev:

Objavite komentar