četrtek, 11. junij 2009

Deo ge-im

Naslov: Deo ge-im - Leto: 2008 - Država: Južna koreja - Žanr: Triler, Drama - Dolžina: 116 min. - Režija: In-ho Yun - Igrajo: Ha-kyun Shin, Hie-bong Byeon, Hye-yeong Lee - imdb

Pazi to! Nova rešitev za večno življenje! Na eni strani imamo bogatega, napol mrtvega starčka, kateri je s svojim denarjem in izbranimi zdravniki pripravljeni storiti marsikaj, da si podaljša svojo urejeno življenje. Na drugi strani pa imamo revnega mladeniča, ki si denar služi z risanjem na ulici. Še ena dobra in slaba novica o tem mladeniču:
dobra – ima prikupno dekle, k
atera ga ljubi;
slaba – ima velike dolgove pri ljudeh, s katerimi se noče imeti opravka.
Mladeniču zazvoni telefon.” Pridi k meni na igro, če hočeš zaslužiti veliko denarja” pravi neznanec. Zelo sumljivo, kajti mladenič ne pozna nikogar, ki bi se s svojim denarjem tako lahkotno igral. Sigurno gre za potegavščino, pomisli. No, mladenič se le pojavi pred našim starčkom, kateri mu predlaga zelo enostavno igrico. “Zavrti naključno številko, pred tem pa povej, kdo se bo javil – moški ali ženska. Če pravilno ugotoviš, boš bogato nagrajen, če pa zgrešiš, pa bo nagrada moja.” Mladenič pričakovano izgubi. Starček seveda ni omen
il njegove nagrade in tako le pridemo do “večnega življenja”.
Mladenič se znajde na operacijski mizi, kjer mu kirurgi odprejo zadnji del telesa. Odstranijo mu hrbtenico skupaj z možgani ter le to presadijo v starčkovo telo. Logično, tudi obratno. Tako se prej pohlepni in pokvarjeni um s spomini in vso ostalo pamet preseli iz starega telesa v novo, mlado telo. Mladenič pa se kar naenkrat postara za 50 let, ko se naslednji dan zbudi in zagleda svojo novo podobo. Ja, imeli smo že Face Off, ampak kaj takega pa še ne.
Film se potem klasično odvija v smer, kjer mladenič hoče na vsak način nazaj svoje telo. Nič pametnega pač, kajti film je tako vso svojo inteligenco porabil že pri “operaciji”.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar