petek, 12. junij 2009

One Week

Naslov: One Week - Leto: 2008 - Država: Kanada - Žanr: Drama - Dolžina: 94 min. - Režija: Michael McGowan - Igrajo: Joshua Jackson, Liane Balaban, Campbell Scott - imdb

Joshua Jackson je Ben Tyler. Neuspešen pisatelj, kateremu so ambicije po prvem in edinem romanu padle na tako majhno stopnjo, da je raje/moral postati učitelj (pedagog v Severni Ameriki še vedno pomeni neuspeh), je pravkar izvedel slabo novico. Zelo slabo. Ima raka v četrti stopnji. V zadnji, zato mu od življenja ne preostane kaj dosti. Avtor filma je ostanek celo preračunal – “en teden”. Ampak ker se naš Ben še vedno počuti dovolj zdravega, ga pihne s svojim novim oldtajmerskim motorjem po Kanadi (ja, to je kanadski film in to narejen s ponosom). Zadnje dneve preživeti skupaj s svojo zaročenko? To pa no way! Beg na zadnjo avanturo.
Na roadu pa je potem vedno isto. Osamljen človek s problemi sreča osamljene ljudi s problemi. Čeprav se njihove poti križajo le za kratek čas (na še bolj neobičajnih mestih – sredi gozda?!), je to še vedno dovolj, da se neznancu izpovejo vse tvoje težave, zaupajo problemi ali se celo da za seksati.
Kdor je igral igrico Sam & Max naj ve! Tudi Kanadčani imajo svojo manijo na največje (posledično tudi najbolj neumne) XXL stvari na svetu. Kar imajo Američani z največjim klobčičom volne imajo Kanadčani to x2. Vse to lepo fotografirano s strani Bena ter režiserja/scenarista Michael McGowna.
Če mogoče katerega Kanadčana ni ganila tragična usoda mladega Bena, je sigurno potočil solzico ob prizoru, kjer Ben nežno poljubi Stanleyov pokal ali pa ob zimzelenih melodijah ob taborniškem ognju.
Trikrat hura za naratorja Scotta Campbella in njegov kul glas.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar