četrtek, 25. junij 2009

Maldeamores


Naslov: Maldeamores - Leto: 2007 - Država: Portoriko, ZDA - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 86 min. - Režija: Carlitos Ruiz Ruiz - Igrajo: Miguel A. Alvarez, Luis Guzman, Luis Gonzaga, Teresa Hernandez, Fernando Tarrazo, Norman Santiago - imdb

Film iz Portorika!? Kdo bi si mislil, da tudi tam snemajo dosti boljše filme kot pri nas. OK, dobili so pomoč od Hollywoodskih bratov. Luis Guzmana lahko prepoznamo v eni izmed treh zgodb, producent pa je nihče drug kot Benicio del Toro. Verjetno ne bi nikoli slišali za ta film, če ne bi bilo teh dveh imen. Zato, hvala Amerika.
Kot že povedano. V Maldeamores se prepletajo tri kratke zgodbice. Zgodbe o ljubezni ali bolje rečeno – zgodbe o problemih, ki jih ljubezen prinaša.
V prvi je Guzman tisti, ki zanete ogenj med njim in njegovo ženo. Guzman jo namreč vara z njeno sestrično. Uboga žena sedaj ne ve ali se naj bolj sekira zaradi nezvestobe njenega moža ali zaradi pogreba njene matere.
Druga se začne kot kakšen triler, kjer bi lahko situacijo reševal Bruce Willis. Obupan moški ustavi avtobus poln potnikov. Njegova zahteva – šoferka, katera ga vidi prvič v življenju, se naj poroči z njim ali pa bo nekdo nastradal.
V tretji malce preskočimo generacije. Dva ostarela “petelina” se borita za naklonjenost 70-letne bejbe. Eden živi skupaj z njo že skoraj 30 let. Drugi, kateri se po prisili vseli, je njen bivši in oče skupne hčerka, katera je vse to skupaj tudi zakuhala.
Nobeno od teh treh zgodb ne bi mogel izpostaviti, kajti vse so prav zelo zabavne in na svoj način tudi originalne.
Carlitos Ruiz Ruiz, pridi prosim še ti v Ameriko. Tako ne bom sigurno zamudil katerega od tvojih naslednjih filmov. Bilo bi res škoda.

OCENA: 4

Ni komentarjev:

Objavite komentar