četrtek, 25. junij 2009

La fille de Monaco

Naslov: La fille de Monaco - Leto: 2008 - Država: Francija - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 95 min. - Režija: Anne Fontaine - Igrajo: Fabrice Luchini, Roschdy Zem, Louise Bourgoin, Stephane Audran, Jeanne Balibar, Gilles Cohen- imdb

Bertrand je v svojem poklicu priznano ime. Je eden najboljših odvetnikov Franciji, znan po tem, da reši tudi tiste najbolj izgubljene primere. Novi primer ga pripelje v Monako, kjer poskuša prihraniti zapor 70-letni ženski, katera je obtožena umora njenega ljubimca – ruskega mafioza. Primer je tako pomemben, da Bertrand dobi celo svojega telesnega stražarja Christopha, s katerim se kmalu spoprijatelji. Še več, Christophe mu pomaga pri stvareh, pri katerih se Bertrand nikakor ne znajde. Pri ženskah. Še posebej, ko odvetniku čisto zmeša glavo mlada, sexy TV-voditeljica. Fabrice Luchini pač pada na mlade – glej Paris.
Bertrand je pač človek ki žica, nikoli pa zapelje. In prav takšen je tudi film Anne Fontaine. Komedija, ki ne gre do konca in komedija, ki se sprevrže v tragedijo, katera pa to noče biti.
Sigurno lahko za La Fille de Monaco govorimo o tipičnem, sofisticiranem francoskem filmu, kjer se par po poljubljanju še vedno vika in kjer ne manjka situacijskih besednih vojn treh različnih karakterjev od katerih vsak izmed njih opravi vrhunsko delo.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar