ponedeljek, 29. marec 2010

White Lightnin'


Naslov: White Lightnin' - Leto: 2009 - Država: VB - Žanr: Krimi, Drama - Dolžina: 92 min. - Režija: Dominic Murphy - Igrajo: Eddy Moretti, Shane Smith. Elenco: Edward Hogg, Owen Campbell, Carrie Fisher - imdb

White Lightnin' je tako temačen film, da se barve sploh niso mogle prebiti mimo črnine. Le redkokdaj se je nekje v ozadju posvetila kakšna rdeča ali rumena. Vse ostalo je tema. Heh, White Lightnin' je celo tako temačen film, da je moral režiser vsakih deset sekund prikazati samo črno sliko. Le toliko, da pridemo k sebi.
V ozadju, preko te brezupnosti nam svojo zgodbo pripoveduje Jesco White. Na svojo zgodbo ni ponosen. Pravzaprav je edina stvar v življenju na katero bi lahko bil ponosen, trajala le nekaj mesecev. Takrat, ko je v mladih letih plesal step s svojim ljubljenim očkom. Za kaj več je bil preslab. Že od malega se je najraje nahajal v stanju zamaknjenosti, katerega so mu prinesli bencinski hlapi. Logično, več časa je tako preživel v popravnih domovih kot pa doma. Takrat, ko pa je popravne domove že prerasel, pa je na vrsto prišla naslednja ustanova. Ne, ne zapor. Za kaj takega je bil Jesco preveč drugačen. Bil je psihopatska tempirana bomba. In kaj lahko bolje sproži takšno bombo, kot pa nasilna smrt njegovega očeta?

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar