sreda, 31. marec 2010

Da bing xiao jiang


Naslov: Da bing xiao jiang (Little Big Soldier) - Leto: 2010 - Država: Kitajska, Hong Kong - Žanr: Avantura, Komedija, Zgodovinski - Dolžina:96 min. - Režija: Sheng Ding - Igrajo: Jackie Chan, Lee-Hom Wang, Rongguang Yu - imdb

Kitajci
so s svojo zgodovino čisto obsedeni. Vsako leto dobimo vse več teh zgodovinskih filmov. Količina je večja, kvaliteta pa trpi. Seveda, Kitajci so na svoje dinastije, na svoje vojne med kraljestvi, ki so združili Kitajsko v mogočno državo, zelo ponosni. Zato gledamo le epsko romantiko, polno neustrašnih herojev. Kakšno anti-vojno sporočilo bomo le težko ujeli. Nekaj malega hoče to spremeniti Da bing xiao jiang. Pa čeprav le s komedijo.
Heh, tega se je Jackie Chan naučil v Ameriki. Zato se zadnja leta Chan vedno bolj posveča domači produkciji. Svoje znanje prenaša na naslednje generacije. Verjetno je prav tam nekoč gledal filma kot je 48 Hrs. ali Midnight Run, katera sta ga privedla do ideje za ta film (scenarij je Chan napisal pred dvajsetimi leti...).
In ker je Chan s to idejo tako dolgo zavlačeval, se je sedaj buddy road film premaknil v zgodovino. Ameriški popularni žanr, sreča Kitajskega.
Chan kot edini preživeli iz krvave bitke, si za spomin domov vzame kar talca. Ujetnika s činom, ki bo Chanu prinesel bogato posestvo. Logično, edini preživeli na nasprotni strani je lahko le sam princ, katerega hočejo videti mrtvega ne le Chanova vojska, ampak tudi njegovi nasledniki za prestol.
Jep, Chan je še vedno tisti pravi
JC, pa čeprav si tokrat pri prevalih in drugih akcijskih vragolijah pomaga le še z efekti.

OCENA: 3


Ni komentarjev:

Objavite komentar