petek, 19. marec 2010

Turistas


Naslov: Turistas (Tourists) - Leto: 2009 - Država: Čile - Žanr: Drama - Dolžina: 104 min. - Režija: Alicia Scherson - Igrajo: Aline Küppenheim, Diego Noguera, Pablo Ausensi - imdb

Že zadnjič sem pisal o parih in ljubezni, katera komaj na dopustu pride v težko skušnjavo. Tudi pri na videz trdni vezi. No, tukaj veza poči že na poti do morja.
Logično, če ženska v avtu moškemu prizna, da je brez njegove vednosti naredila splav, on tega ne bo tako zlahka požrl. Živci so celo tako načeti, da mož svojo žensko pusti kar ob cesti. Hja, zdaj se pa znajdi baba.
Ob tem pa moški ni računal na katarzo ženske, ko je ona komaj ob pogledu na nemočno kobilico tam v grmovju spregledala in ugotovila, kako svobodno je lahko življenje. Kelly Reichardt je temu rekel Old Joy, Alicia Scherson pa Turistas.
V obeh primerih se skozi naravo minimalistično celijo rane. S pomočjo naravne povezave, se ponovno rodiš kot drug človek. In to v nacionalnem parku, kamor ga ženska s svojim novim, mladim norveškim prijateljem, mahne v neznano avanturo in na koncu pristane celo na našem Liffu.

OCENA: -3


Ni komentarjev:

Objavite komentar