petek, 5. marec 2010

Sorte kugler


Naslov: Sorte kugler (Black Balls) - Leto: 2009 - Država: Danska - Žanr: Komedija, Fantazijski - Dolžina: 82 min. - Režija: Anders Matthesen - Igrajo: Anders Matthesen, Søren Rislund, Iben Dorner - imdb

Danski Sorte Kugler zelo spominja na film, ki smo ga verjetno že videli. Če bi to bil Hollywoodski film, bi govorili o rimejku. O predelavi vseh filmov, kjer se glaven junak po tragični nesreči znajde med nebesi in zemljo.
Saj veste, telo leži na operacijski mizi, medtem ko “duša” telesa nekje tam vmes pregovarja z višjimi silami o uspehu ali neuspehu zdravnikov.
Kot vedno, se v takem položaju znajde človek, ki do tedaj svojega življenja ni cenil. Pravzaprav ni Alex cenil nikogar. Samovšečen, nesramen ter preveč direkten prodajalec nepremičnin je potreboval nesrečo, da bi lahko spregledal. Hja, tudi Warren Beaty je bil zaljubljen le v sebe. Ampak on je v Heavens Can't Wait dobil drugo telo, katero mu ju pripomoglo k novemu, boljšemu življenju.
No, Alex tukaj dobi priložnost v obliki igre na srečo. Igro na življenje ali smrt. Zelo dobra napisana črna komedija, ki pa nas žal ravno v pocukranem in kičastem koncu začne spominjati na nekaj že videnega iz Hollywooda.

OCENA: -4

Ni komentarjev:

Objavite komentar