torek, 11. maj 2010

Vavien


Naslov: Vavien - Leto: 2009 - Država: Turčija - Žanr: Komedija - Dolžina: 100 min - Režija: Durul Taylan, Yagmur Taylan - Igrajo: Engin Günaydin, Binnur Kaya, Settar Tanriogen - imdb

Zakaj neki bi se nekdo ukvarjal z hitrostjo avtomatskega odpiranja vrat na njegovem avtu? Celal svoje razloge že ima, mi zvemo o njih nekoliko kasneje. Poročen mož in oče najstniškega sina ima namreč podel načrt. Znebiti se hoče svoje žene…
Brata Taylan veljata doma kot turška »Coen« brata. V svojem novem filmu začneta prav s prizorom vrat, katera se Celalu nikakor ne odpirajo dovolj hitro. Ne samo z vrati, tudi s svojim življenjem elektrikar nikakor ni zadovoljen. Zaljubljen je v barsko pevko, ki mu to ljubezen vrača le z grožnjami. Na njegovega sina še nikdar ni bil ponosen. Dolgovi so vedno večji.
In ja, tukaj je še njegova žena. Žena, ki bi za svojega moža naredila in mu dala marsikaj. Le denar, katerega dobiva od svojih staršev iz Nemčije, raje skriva v kletnem kotičku, kot pa ga zaupa svojemu možu. Jep, družina s skrivnostmi, katere pa vsak član družine pozna.
Jaz skrivnosti iz te črne komedije ne bom delal. Omenim lahko le nagrado za najboljši turški film lanskega leta, pa nam je vse jasno.


OCENA: 3


Ni komentarjev:

Objavite komentar