četrtek, 13. maj 2010

Čekaj me, ja sigurno neću doći


Naslov: Čekaj me, ja sigurno neću doći (Wait for Me and I Will Not Come) - Leto: 2009 - Država: Srbija - Žanr: Drama - Dolžina: 149 min - Režija: Miroslav Momčilović - Igrajo: Miloš Samolov, Mirjana Karanović, Gordan Kičić, Milica Mihajlović - imdb

Za ljubezenske trikotnike smo slišali že mnogokrat. Bolj poredko se v te spletke zgnete tudi četrta oseba, kar je sicer logično – ljubezenski ping-pong med štirimi osebami bi bilo že prekleto naključje.
No, režiser Miroslav Momčilović verjame v takšne usode. V Čekaj me, ja sigurno neću doći nam prvo predstavi Aleka. Alek, kot prototip sodobnega Beograjčana (len, zapit, brezposeln) bi se lahko znašel tudi v Slovenskem filmu. Ker mu dolgoletno dekle ne vrača več ljubezni se hoče ubiti. No, ta samomor bolj hlini. Le toliko, če bi se slučajno le zasmilil njegovi Teodori. Heh, prepozno. Uspešna poslovnica ima že novega. Tudi Nikola je prototip sodobnega Beograjčana (navijač Crvene Zvezde) in tako kot Alek žaluje za svojo bivšo. Kot ste že verjetno izračunali – Marina je tisti četrti člen, ki pa se seveda zaljubi v Aleka. Tako je krog, khmm kvadrat sklenjen. Vsak ljubi nekoga, vsak ljubi napačnega oz. tistega, ki mu ljubezen ne vrača. Če še k temu prištejem Alekovega nesrečnega prijatelja Baneta in njegovo žalujočo mater, bi lahko govorili tudi o depresivnem filmu v katerem pa nihče niti ne omeni vojne.


OCENA: +2


Ni komentarjev:

Objavite komentar