sreda, 5. maj 2010

Peacock


Naslov: Peacock - Leto: 2010 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 90 min. - Režija: Michael Lander - Igrajo: Cillian Murphy, Susan Sarandon, Ellen Page, Josh Lucas, Bill Pullman, Keith Carradine - imdb


Z gledanjem filma Peacock smo dobili težko nalogo. Vzljubiti smo morali osebo, ki je enega trenutka Norman Bates, drugega pa Michael Jackson. Jasno, v nobenem primeru ni normalen.
Cillian Murphy kot sramežljiv John Skillpa namreč počne vse to, kar je že počel v filmu Breakfast on Pluto. Oblači se v žensko. To počne od tistega trenutka naprej, odkar mu je umrla njegova mama. Zato vso to preoblačenje v Emmo, za katero vsi mislijo, da je Johnova žena, ni niti malo simpatično. Murphy ne udari po mizi, ter se kot Tom Wilkinson v Normal končno izpove in pokaže svoja prava nagnjenja. Niti na to ni ponosen ali skuliran, kot je to bil John Cameron Mitchell v Hedwig and the Angry Inch. Ne, Cillian Murphy je bolan človek, ki rabi pomoč.
Pomoč sicer prileti v obliki vlaka, ki se čudežno znajde pred njegovim hišnim pragom in ves ta zasanjan svet v katerem živi Murphy počasi začne podirati. No, ustvarjalcem filma pa se (prav tako čudežno) to dvojno življenje možakarja ni zdelo vredno celotnega filma. Seveda, za projekt so dobili na voljo kar nekaj velikih imen Hollywooda. Tako se je naredil prostor za politično kampanjo, katero vodi Susan Surandon ter za vlogo mlade kurve v kateri se nikakor ne znajde Ellen Page. Za gledalca pa se lahko začne resnična »igra solz«. Logično, direktno na DVD!

OCENA: 2

1 komentar:

  1. Absolutno prenizka ocena, že zaradi vrhunske igre Cilliana Murphyja.

    OdgovoriIzbriši