sobota, 15. maj 2010

Kick-Ass, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Valentine's Day


Kick-Ass
V enem momentu je ta komedija razdelila občinstvo. V trenutku, ko so se pičke a la Spiderman, Iron Man ali X-Meni morali od sramu pogrezniti v zemljo ter prepustiti prestol najboljšega super-junaka 11-letni deklici.
Namreč, Hit Girl razume pravico kot do danes še noben podoben heroj. Svojim nasprotnikom sodi kar na licu mesta, tako kot Judge Dredd, le da je to sojenje mnogo bolj krvavo in nasilno. Heh, njena mama bi lahko bila Uma Thurman iz Kill Billa…, če bi še živela. Tako pa ima le očeta Big Daddya, kateri jo je vso to tehniko ubijanja tudi naučil. Jep, nekaterim je to seklanje udov otroka preseglo meje okusa, nekateri pa smo rekli – končno se nekdo mlati, kot je treba!
No, naslov filma je drugače Kick-Ass. Ime, katerega si je nadel tipičen anti-junak takšnih prigod. Nerd, ki čaka na to, da ga bo ugriznil pajek. Piflar, katerega drugače nihče ne opazi. Oboževalec stripov, ki hoče postati to, kar noben noče. Brcalec riti!
Le za tiste, ki so iskali režiserjevo sredino med njegovim »otroškim«Stardust in »odraslim (beri – krvavim)« Layer Cakeom.
OCENA: -4

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
»Si že gledal Percy Jacksona?«. Vem, bolj bedno ime za nekega serijskega junaka še nisem slišal. Percy Jackson, povprečen šolski fantič, je celo pol-bog. Če ga postavim ob bok drugim bogom, se to sliši takole - Zeus, Poseidon in Percy Jackson! Pri takem imenu je bilo logično, da je dečko že od nekdaj slutil drugačnost proti njegovim vrstnikom. No, tistega dne je za Percya bilo tako daleč… stara učiteljica se spremeni v demona ter ga hoče ubiti, Pierce Brosnan pa skoči iz svojega invalidskega vozička ter se spremeni v kentavra. Za malega Jacksona je tako naenkrat otroštva konec. Čas je za opravljanje svojega pravega poslanstva – ali kot pravi naslov prvega dela – ujeti tata gromske strele.
Le za tiste, ki povesti o grških bogovih (tudi polovičnih) nikoli nimajo dovolj.
OCENA: 2

Valentine's Day
Že dovolj sem se mučil s samim ogledom filma, tako da bom dolgo pisarjenje kar preskočil.
Le za tiste, ki resnično verjamejo, da je valentinovo najbolj romantičen dan v letu. OCENA: +1

2 komentarja:

  1. Percy Jackson je slab film, toda ime ni bedasto, če pomisliš kako je bilo ime junaku grških bajk.

    Valentinovo pa je meni povsem okej film, režiser je znal ogromno različnih likov povsem dobro vkomponirati v gledljivo in zabavno zgodbico.

    OdgovoriIzbriši
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Kick-Ass_%28comics%29

    Vprašaj me, če ga imam. ;)

    OdgovoriIzbriši