petek, 21. maj 2010

Valhalla Rising


Naslov: Valhalla Rising - Leto: 2009 - Država: Danska, VB - Žanr: Akcija, Avantura - Dolžina: 108 min - Režija: Nicolas Winding Refn - Igrajo: Mads Mikkelsen, Gary Lewis, Jamie Sives - imdb

Govorice obstajajo, da prihaja direktno iz pekla. Nekateri pravijo, da je njegov dom na drugi strani oceana. On reče ničesar. Pravzaprav Mikkelsen skozi celotno njegovo odisejo ne reče niti besede. Skupina divjakov ga zato okliče z mutavcem. Fant, ki ga spremlja ga oznani kot »Eno-oki«. Ime, ki pristaja mnogo bolje.
To oko je Mikkelsen verjetno izgubil med dolgoletnim suženjstvom, kjer se je kot gladiator za svojega gospodarja boril na življenje ali smrt. Eno-oki je vedno izbral življenje.
Če bo Danec Nicolas Winding Refn v prihodnje posnel še kakšen podoben film, ga ne bo rabilo biti sram, če bo skupaj z nedavnim Bronsonom in tem filmom zaključil neko trilogijo. Če bo njegov anti-junak ponovno sam, izoliran od politične korektnosti. Če bo izobčenec, ki najbolje spregovori s svojimi pestmi.
Najdba majhne konice puščice je bila dovolj za svobodo. Za skupini vandalskih križarjev, katerim se Mikkelsen kasneje pridruži, pa je svoboda lahko le v Sveti deželo. Pot do tja, ki vodi skozi gosto in temačno meglo, pa se konča v kraju, kateremu Refn reče kar Pekel. In kaj ni nekdo, nekje omenil, da Eno-oki prihaja ravno od tam?


OCENA: -4


4 komentarji:

  1. Gledal najprej oba trailerja. Čist preveč pokažeta, preveč pričakuješ. Tak da sem mogoče najprej bil malo presenečen. Je pa še vsaj za enkrat pogledat, s kratko pavzo vmes, seveda.

    OdgovoriIzbriši
  2. Traileri znajo biti včasih nesramni ter zavajajo, sigurno pa film ni lahka roba

    OdgovoriIzbriši
  3. To s krščanstvom si dobro zadel in si s samim komentarjem povedal več, kot jaz z "recenzijo". Za razliko od Calvaire je tu res mogoče najti nekaj globljega

    OdgovoriIzbriši