ponedeljek, 3. maj 2010

Rewers


Naslov: Rewers (Reverse) - Leto: 2009 - Država: Poljska - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina:99 min. - Režija: Borys Lankosz - Igrajo: Agata Buzek, Krystyna Janda, Anna Polony - imdb

Ob treh ženskah v hiši, se moškemu ne šteje dobro. Še posebej, če so to ženske iz treh različnih generacij. Babica, mama in hčerka. Eden izmed možnih vzrokov zakaj Sabina, tridesetletna sramežljiva založnica poezije, še vedno nima moškega ob sebi. Pa bi ga morala imeti. Vsaj tako sta prepričani njena mama in babica.
V povojni Varšavi se samska ženska šteje že kot greh. Logično, organiziranje snubcev se vedno sprevrže v katastrofo. Moški se raje napijejo, kot pa trezni zdržijo nadaljnje minute ženskega harema.
Rewers, letošnji poljski »oskarjevec« je situacijska komedija o ženski, ki bolj kot ob moškem uživa v klasični glasbi. Seveda, za romantiko tukaj ni prostora. Še posebej ne, ko se pojavi skrivnosti ter zapeljivi možakar, kateri raztrga sramežljivost Sabine do te mere, da se »iskanje« pravega moškega sprevrže v »skrivanje« napačnega trupla.

OCENA: 2


Ni komentarjev:

Objavite komentar