ponedeljek, 25. maj 2009

Stone of Destiny

Naslov: Stone of Destiny - Leto: 2008 - Država: Kanada, VB - Žanr: Komedija, Avantura- Dolžina: 98 min. - Režija: Charles Martin Smith - Igrajo: Billy Boyd, Brenda Fricker, Charlie Cox, Ciaron Kelly, Kate Mara, Rab Affleck, Robert Carlyle - imdb

Ko nekdo omeni “krajo kamna” v filmu, se ve. Ti fantje bodo kradli dragulje, smaragde ali diamante. Heist film smo dobili, le da se tokrat ne bo kradlo nakita ter podobne dobrote, ampak veliki navaden kamen, težki 150 kg. Navaden? Za severne Britance… ups, Škote ne. Ta kamen modrosti…eh, pa kaj mi je danes. Se opravičujem, od vseh teh prizorih gradov in mostov sem že mislil, da sem v Harry Potterju. Ta kamen USODE je ponos vseh Škotov. Kamen nad katerim je sedel tisti, ki je hotel postati škotski kralj. Na žalost Škotov, vse do takrat, ko so Braveheartu odrezali glavo. Od leta 1296 se ta kamen namreč nahaja v Londonu.
To pa ne, so rekli mladi patriotski študentje, ki so se leta 1950 odločili pokazati nage riti Angležem, ter ukrasti ta kamen iz Westminster Abbeya in ga vrniti tja, kamor pripada. Na Škotsko.
Film, ki se je začel obetavno, proti koncu pa vedno bolj ponikal v TV vode mladinskih nadaljevank. Angleški humor imam rad, če pa je to tipičen Škotski humor, potem mi je jasno, zakaj je ta kamen vse do danes še vedno pod kraljičino ritjo.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar