četrtek, 14. maj 2009

Ssang-hwa-jeom

Naslov: Ssang-hwa-jeom - Leto: 2008 - Država: Južna Koreja - Žanr: Zgodovinski, Drama, Romantični - Dolžina: 133 min. - Režija: Ha Yu - Igrajo: Joo Jin-Moo , Jo In-Sung , Song Ji-Hyo - imdb

V teh časih, ko mnogokrat zasledimo besedo “trojček”, so tudi Korejci predstavili svoj pomen te besede. Vendar se v filmu režiserja Ha Yua (Biyeolhan geori ) ne gre o telefoniji ali internetu, ampak o ljubezenskem trikotniku med dvema moškima in žensko. Že mnogokrat videno? Sigurno, samo ne v tej smeri. Vsekakor pa ne med kraljem, kraljico in kraljevim čuvajem.
Smo v tistih časih, ko so po Aziji vladale dinastije, bojevalo se je z lokom in mečem, za kralja pa je hotel vsaki častno umreti.
Kralj še ni niti toliko star, da bi že razmišljal o svojem nasledniku, a kakšen otrok bi že prav prišel. Problem je le v tem, da kralju ne diši ravno žensko meso. Zakaj pa se ima vdane služabnike? Za kaj takega (narediti otroka) se seveda prosi svojega najbližjega čuvaja/ljubimca, vodjo “specialnih” enot. In že je drugi problem tukaj. Do zdaj se je ta čuvaj moral nastavljati le kralju (vsako željo kralja je potrebno upoštevati), ko pa je v rokah enkrat okusil žensko, pa je seveda ni hotel več izpustiti. Potem sledi ljubezen, pa ljubosumje, pa atentati, pa prevare….sami problemi torej. Kralj enostavno ne more zaupati nikomur. Zato padajo glave ali kot pravi kralj, ko na “delu” ujame oba golobčka – “tiča fkraj!”
Zanima me, zaradi česa bi bila oznaka “ni primerno za mladoletne” bolj primerna. Ali zaradi nazornega špricanja krvi, kot na kakšnih kolinah? Ali zaradi izrazitih erotičnih vložkov (kdaj smo nazadnje v filmu lahko videli 69-ko)?

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar