ponedeljek, 4. maj 2009

Crank: High Voltage

Jason Statham je znova naspidirani, na pol mrtev Chev Chevios. Pravzaprav ga od smrti loči le kratek “požirek” štroma, katerega si mora vsake toliko časa zadati, da si napolni baterijo, ki ga drži na življenju. Baterija je seveda za rezervno srce, svojega – pravega več nima. Nekdo mu ga je ukradel. Prav takrat, ko iz helikopterja pade na avto in potem mrtev obleži na cesti. Ja, takšen je bil konec prvega dela. Ampak Chev je Fucking Chev in zato seveda preživi. Le da tokrat za preživetje rabi elektriko in ne adrenalin.
Ustvarjalci prvega (če bi ostalo pri prvem delu, bi film čez leta postal že kulten) so naredili domačo nalogo in po raznih forumih pobrskali in preverili kaj so ljubitelji filma imeli najraje. Tiste najbolj odpičene, hitrostne in otkačene fore, ki so že mejile mero zdravega okusa. No, teh scen je sedaj še več. Vključen je tudi ponovni “ljubezenski akt” med Stathamom in njegovo bejbo. Teh scen je toliko, da če vmes greš na WC, jih zamudiš že kakšnih 15. Preveč. Ko je nekdo omenil, da se ob ogledu High Voltaga počutiš kot ob igranju 3D streljačin, bi se tej pripombi strinjal. Vendar scen v igricah, kjer se vsi nasprotniki naenkrat usipljejo na tebe in ne prenehajo prihajati (streljaj koliko hočeš), teh pa nihče ne mara. Scene, ko moraš nasprotnika po tihem in taktično premagati, pašejo v vsaki dobri akcijski igri. No, tega pa Crank 2 nima. Tukaj si na ”professional”.
High Voltage od odličnega originala loči le preveč posiljena zgodba s še bolj vsiljenimi odpičenimi vložki (npr. ogromno Cameo pojavljanj) in pa dejstvo, da to NI original. R: Mark Neveldine, Brian Taylor

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar