petek, 15. maj 2009

Better Things


Naslov: Better Things - Leto: 2008 - Država: VB - Žanr: Drama - Dolžina: 93 min. - Režija: Duane Hopkins - Igrajo: Tara Ballard, Betty Bench, Frank Bench, Emma Cooper - imdb

Če hočeš posneti omembe vreden, ne “low”, ampak “no” budget film, imaš dve možnosti. Ali imaš na razpolago odličen in izviren scenarij, ki bo pokril produkcijske luknje, ali pa posnameš art film. Za vsako pomanjkljivost imaš potem izgovor “pri artu ne veljajo pravila!”
V tem primeru je Better Things, ki se predstavljal tudi na našem Liffu, perfekten film. S tem prvencem si je režiser Duane Hopkins naložil veliko breme. Smisel za odlične kadre in vodenje kamere po tihem trpljenju ima. In to dobrega. Spomnimo se na Terrence Malicka in njegov prvi film Days of Heaven. Sedaj je na vrsti “Badlands”, gospod Hopkins.
Žalostni in osamljeni ton v sivih barvah se vleče skozi celoten film, zato je težko katerega od likov sploh vzljubiti. Simpatičnega lika v Better Things ne boste našli. Pa naj bo to Rob, kateri na začetku filma izgubi svoje dekle zaradi prevelikega odmerka heroina. V žalosti in občutku krivde tudi on nadaljuje po tej poti (njegov prijatelj David se odloči drugače). Pa naj bo to poročeni par, kateri si po 60 letih zakona nima več kaj povedati. Pa naj bo to mlada Gail, ki trpi za agorafobijo. Prav nasprotno je stanje njeno babice, ki bi rada šla ven na prosto, vendar je zaradi bolezni priklenjena na posteljo. Pa naj bo to mladi par, kateri to več ni, ko se ona odloči imeti drugega.
Pozor - zdravnik odsvetuje ogled, če ste zaspani.

OCENA: -4

Ni komentarjev:

Objavite komentar