ponedeljek, 4. maj 2009

My Magic


Naslov: My Magic - Leto: 2008 - Država: Singapur- Žanr: Drama- Dolžina: 75 min. - Režija: Eric Khoo - Igrajo: Francis Bosco, Jathisweran, Grace Kalaiselvi - imdb

My Magic je že moj drugi film režiserja Erica Khooja. Še malo, pa bo potrebno govoriti o "velikem" režiserju. Dobro no, My Magic sicer ni požel takšnih uspehov kot film Be With Me, pa vendar je bil dovolj dober, da so ga Singapurci izbrali za svojega kandidata pri letošnjih oskarjih.
Povest o očetu in sinu...
Oče - gromozanski kosmatinec (človek, ne pes) je nekoč, v svojih dobrih časih, slovel kot zelo nadarjen čarovnik. Tako se je tudi preživljal. Danes, ko ga je žena zapustila in ko so napočili slabi časi, lahko Francis začara le še "hitro izpraznjenje viski steklenice".
Sin - njegov najboljši prijatelj je mrtva babico, kateri sinek ob grobu zaupa vse probleme, ki jih ima zadnje čase s svojim pijandurskim očetom. Brisanje kozlanja za očetom, mu ravno ne diši. Če pa ne znaš vsaj čarati, pa še v šoli nisi ravno priljubljen...
Denarja imata malo, skoraj nič. V zastavljalnici pa tudi ne vzamejo vsakega sranja ali kiča. Zato se oče odloči narediti odločilen korak naprej in se trezen posvetiti zopet tistim stvarem, katere najbolje obvlada. Vendar le z čaranjem s kartami ali kovanci ne bo veliko zaslužka. Potrebno bo iti v ekstreme. In kaj dobimo mi? Jackass z zgodbo. Ali kot že rečeno - povest o očetu, sinu in (ne boste verjeli) tudi svetemu duhu. Amen.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar