torek, 25. december 2012

100 naj filmov 2012 - 3. del

Kriteriji:

- filmi so razvrščeni po abecedi; 
- vsak dan po 10 filmov; 
- brez čistokrvnih Holivudčanov
- za lažji pregled, kateri film omenjam le iz vljudnosti, dobrote ali miloščine (ker boljših pač ni bilo) bom ob filmu postavil še oceno v obliki zvezdic: * - mogoče vam bo všeč; ** - zanimivo/omembe vredno; *** - dobro do zelo dobro; 
- štejejo le filmi, ki še na tem blogu niso bili ocenjeni, torej so bili preverjeni po 01. 04. 2012;
- štejejo le filmi z letnico 2011 in 2012; 
- lestvica "naj 2012" bo popolna komaj 01. 04. 2013, ko bodo pogledani vsi obetavni naslovi (beri: oskar kandidati);
- pod komentarjem lahko še kakšno povemo, vsaj jaz bom;  

Despre oameni si melci  **
 
Detachment **
Do-ga-ni **
 Doodslag *
Doomsday book **
Eden *
Electrick Children **
 
Elefante blanco **
En kongelig affære *** 
En terrains connus **

3 komentarji:

  1. Despre oameni si melci je simpatična, post-socialistična komedija iz Romunije. Detachment je dolgo pričakovani drugi film Tony Kayea (American History X), v katerem se učitelj Adrien Brody prebija skozi klišeje šolskih filmov. Do-ga-ni je najverjetneje letošnji najboljši korejski film. Nizozemski Doodslag se začne zelo solidno, potem pa vedno bolj tone v pozabo. Tudi Doomsday Book prihaja iz Južne Koreje. Trije kratki filmi o koncu sveta kot ga poznamo. Eden nosi pretežko zgodbo (seks suženjstvo) za tako majhen, neodvisen film. Medtem ko Electrick Children nosi to breme z odliko. Prav zaradi takšnih filmov (zelo dobrih, a hkrati zelo spregledanih) postavljam to lestvico. V Elefante blanco se znajde sama eminenca Argentinskega filma. Trapero (Carancho, Leonera …) za, Darin (duhovnik za najrevnejše in hkrati najnevarnejše prebivalce Buenos Airesa) pa pred kamero. En kongelig affære je eden najboljše napisanih, odigranih ter iznajdljivo sproduciranih filmov letos (top 10). Med najboljše zimske odbitke iz Skandinavije (O Horten, Nord, Nói albínói, Den brysomme mannen …) po novem spada tudi En terrains connus.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nadaljujem tukaj.
    Me veseli, da ti je Detachment všeč.
    Zdi se da v Quebecku ne znajo posneti slabega filma;
    Doodslag - edino nestrinjanje in film ki me najbolj moti na vseh štirih lestvicah - zame obupno slab.

    OdgovoriIzbriši
  3. No, saj sem Doodslagu dal enko in je le za las uvrščen med 100, pa čeprav gre za neki psihološki triler. Začetek s pacientom mi je bil dobra shocking stvar, s TV zvezdo pa čisti fail.

    OdgovoriIzbriši