torek, 29. november 2011

Prva slika: knjižna klasika x3


Kdaj vemo, da je knjižno delo klasika? Preprosto, ko se zgodba na papirju znova in znova prenaša na filmska platna in ob tem ni nikoli govora, da gre za kopiranje prejšnjega filma. Je Polanski z Mark Twainom posnel rimejk istoimenskega filma iz leta 1968 oz. 1948? Se naj The Count of Monte Cristo (2002) primerja s Chamberleinovim iz leta 75' ali le z delom Alexandre Dumasa? Odgovori so po svoje jasni, mi kot gledalci, pa iz ponujenega istega materiala lahko izberemo svojega favorita.

Great Expectations


Nobenega dvoma ni, da boj za prevlado najboljše adaptacije tega romana, trenutno še vedno dobiva primerek iz davnega leta 1946 (r: David Lean). Projekt z Hawkom in Paltrowo (+ ostala znana imena) je bil obetaven, z režiserjem Alfonso Cuarónom celo z ambicijami, ampak pri tem je žal tudi ostalo. Je klasika Dickensa preveč klasična? Mogoče, a v nasprotno nas bo drugo leto hotel prepričati Mike Newel (od Donnie Brasca do Prince of Persia). Glavna igralska aduta imata sicer manjšo ime, kot igralca it leta 1998, zato pa ob strani stojita R. Fiennes in H. B. Carter (na sliki).

The Great Gatsby


Leonardo DiCaprio kot Jay Gatsby. To se sliši enako dobro, kot se je to slišalo 40 let nazaj, ko je v čevlje bogatuna vstopil Robert Redford. F. Scott Fitzgerald bi bil ponosen... Tudi na ime režiserja, ki bo tokrat Baz Luhrmann. Zopet velik film za Avstralca, ki mu po Strictly Ballroom zadišal le še kič. Kič z dušo, bolje povedano.

Snow White and the Huntsman



Zanimivo, pod „writing credits“ ne zasledimo imena bratov Grimm. Kar je po svoje logično, če le pogledamo spodnjo sliko. Sneguljčico kot tako, imamo nekoliko drugače v spominu. Če smo naredili vampirje moderne, pa dajmo še Sneguljčico, si misli Somrakova Kristen Stewart, ki bo igrala „najlepšo v deželi tej“. Ja, po napovedniku sodeč imamo hudobno kraljico (C. Theron), ogledalo, jabolko, pa tudi palčke (če sem dobro videl), le akcije je nekaj več. 
Btw. Takoj po Immortalsih bo režiser Tarsem Singh začel s predstavljanjem svoje, komične verzije Sneguljčice z naslovom Mirror, Mirror. Čarovnica Julia Roberts!

2 komentarja:

  1. Trailer od tele nove Sneguljčice zgleda kar hard, zna biti dobra zabava. Aja, pa med trailerjem sem se resno spraševal, zakaj za vraga bi bla Charlize Theron ljubosumna na Kristen Stewart?
    Po drugi strani pa mi tale Tarsemova verzija izgleda zelo poceni in neduhovita.
    Bomo videli končne izdelke :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vse skupaj dobra roba, vsaj tako bi reku.

    OdgovoriIzbriši