petek, 25. september 2009

OSS 117: Rio ne répond plus


Naslov: OSS 117: Rio ne répond plus - Leto: 2009 - Država: Francija - Žanr: Avantura, Komedija - Dolžina: 101 min. - Režija: Michel Hazanavicius - Igrajo: Jean Dujardin, Louise Monot, Rüdiger Vogler, Alex Lutz -
imdb

Spomnim se računalniške igre z naslovom No One Lives Forever. Igra z agentko v glavni vlogi je bila tako zabavna, da je dobila celo svojo nadaljevanje. No, Austin Powers je dobil celo dve. Govorim seveda o parodijah povezane s tajnimi agenti. Po navadi jo v teh primerih skupi James Bond.
Francoski agent OSS 117 je svojo prvo predstavo že imel. Nekaj let nazaj, je v filmu s pod-naslovom OSS 117: Le Caire nid d'espions špijuniral v Egiptu. Uspeh je bil zavidljiv. Drugi del je bila nuja. To, da mora tajni agent prepotovati zemljo, je logično. Torej, kam poslati našega OSS 117 v novem filmu? V katerem mestu je Francoz doživel največ akcije, avanture, romantike in zabave. Seveda, Jean-Paul Belmondo, ko je bil še Človek iz Ria. To je bil super film.
In zopet je mikrofilm tista stvar, katero je potrebno pobrati in odpeljati na varno, še preden jo v roke dobijo komunisti ali nacisti. Pravi agent pa ima ob sebi vedno ogromno žensk, kar stvari le dodatno otežuje. Ob teh stvarcah se je namreč težko koncentrirati na tiste ukaze, ki se jih dobi v Parizu.
Kar nekaj let bo morala miniti (beri – 20), preden bi me zamikale nove dogodivščine agenta OSS 117. Čeprav, jaz vem in vi veste, da ne bomo rabili čakati niti dve leti na tretji del.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar