nedelja, 13. september 2009

Mum & Dad


Naslov: Mum & Dad - Leto: 2008 - Država: VB - Žanr: Grozljivka - Dolžina: 84 min. - Režija: Steven Sheil - Igrajo: Perry Benson, Dido Miles, Ainsley Howard, Olga Fedori, Toby Alexander - imdb

Predstavljajte si družino srednjega sloja z dvema, včasih tudi več, otrokoma, kjer ata pridno hodi v službo, mama pa medtem zapeče zrezke za lačno družino. Za zajtrk imajo polno obloženo mizo, ob božiču pa si svoje prostore skrbno okrasijo z jaslicami ali papirnatimi kronami na glavi. Otroci svoje starše ubogajo - za odnašanje smeti se sploh ne rabi prositi. Pravi družinski raj. Sedaj si ob teh prizorih predstavljajte še nekaj malenkosti – ob harmoničnem zajtrku se v ozadju vrti pornič. Jaslice z Jezusom so sestavljene iz “pravih” ljudi oz. njihovih ostankov. Uboganje je povezano le z grožnjo “če ne boš, boš odgovarjal atiju. Njega pa se ne sme jeziti…”. Tisto s smetmi, pa…. si lahko mislite. Ni staro sadje ali odpadni papir. Ja, to je Mum & Dad.
Krvava satira o ugrabljenem dekletu, katera se znajde v situaciji iz katere ni rešitve.
Angleška verzija Rob Zombijeve “Firefly” familije v kateri velja beseda očeta, je prvenec režiserja Steven Sheila. Kot Brüno, Brangelina ali Madonna, se tudi v tem primeru “adaptirajo” otroci. Razlika je le – v tem filmu imajo otroci svoje starše radi. Aha, se že vidijo rezultati. Bolni filmi ustvarjajo bolne misli.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar