četrtek, 19. februar 2009

Recenzije zdaj...

Ja nič, potrebno bo začeti. Že slaba dva meseca smo v letu 2009, zato je skrajni čas, da začnem malo pljuvati (upam, da čim manj) ali hvaliti zadnje pogledane filme. Še posebej, če se že pojavljajo tisti, ki imajo na koncu naslova letnico 2009. Takšni so še sedaj redki, predvsem taki, ki so vrženi kar direktno na DVD. Z drugimi besedami – zelo slabi.
Recenzije bom delil na dva dela.
- velike proračunske filme oz. tiste tipične Hollywoodske filme z velikimi zvezdami v glavnih vlogah – ne bi bilo fer do tistih resnično dobrih, če jih ne bi omenil, po drugi strani pa ne bi bilo fer do filmoljubov, kateri si z velikimi pričakovanji želijo pogledati kakšen obetaven film. Če ne drugo, jih vsaj nekdo ( v tem primeru moja malenkost) opozori na zelo slabe oz. povprečne filme. No, ti filmi bodo opisani zelo na kratko. V stavku ali dveh bom poskušal kar se da jasno ponuditi moje mnenje.
- neodvisne filme – takim filmom je tudi ta blog namenjen, zato je jasno, da se bom poleg vseh pomembnih “tehničnih” opisih, nekoliko bolj poglobil v sam film, kateremu bom sodil. Kot sem že napisal v samem uvodu - o teh filmih boste lahko brali komaj po objavi lestvice mojih najboljših lanskih filmih (najboljših 100). Še vedno je ogromno filmov za pogledati, zato verjetno do objave, ki bo nekje čez dva tedna, ne bodo vsi kandidati niti prišli v poštev. Filmi, pogledani po objavi najboljših filmov, se bodo šteli pod leto 2009.
Domačo evidenco gledanih filmov vodim že skoraj deset let. In že deset let ocenjujem filme z oceno od 1 – 5. Tako kot v šoli, le da si še tukaj pred številkami (ali za) dovolim postaviti še + ali -. Takšen način ocenjevanja bom prakticiral tudi na tem blogu.

In zakaj bi kdo spremljal filmski blog, kot jih je že na stotine? Zato, ker v Sloveniji ne obstaja blog, ki bi vam namignil na tisti najbolj skriti, unikaten in drzen film, za katere ne bi nikdar slišali. Jaz pa ne izpustim nobenega, to vam lahko obljubim. Kot da bi obiskali torrent stran z vsemi svežimi svetovnimi filmi, le da tukaj ne bo linkov do direktnega downloada.
Aja, na vrhu opisanega filma bo postavljena filmska klapa. Ena, dve ali tri - odvisni koliko si jih film zasluži.

Ni komentarjev:

Objavite komentar