nedelja, 15. februar 2009

28/2002 - THE MATRIX (1999)

Naslov: The Matrix (Matrica)
Leto: 1999
Država: ZDA
Žanr: Avantura, Akcija, znanstveno-fantastika
Dolžina: 136 min.
Režija: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Igrajo: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Hugo Weaving
www.imdb.com/title/tt0133093

Resničnost: ta svet je prevara, prevara strojev z umetno inteligenco, ki nas kontrolirajo. Halucinogene akrobacije. Vrhunske akcijske scene. Keanu Reeves in Laurence Fishburne vodita borbo za osvobajanje človeštva v Matrici, cyber akciji katero boste gledali vedno znova in znova.Brata Wachowski (Bound) sta napisala zgodbo, ki vas ne pusti mirne, zgodbo polno posebnih efektov, film, ki vas bo popeljal v matrico.
Neo (Keanu Reeves) že vse življenje išče odgovor na to vprašanje. Muči ga, ne gre mu iz glave, obseden je z njim. Prepričan je, da mu odgovor lahko da Morfej (Laurence Fishburne), oseba, ki jo pozna samo iz legende, skrivnosten lik, ki naj bi bil najnevarnejši mož na svetu.
Neo spozna Trinity (Carrie-Anne Moss), lepotico, ki ga popelje v drug svet, v katerem končno sreča Morfeja. Tu se morajo Neo, Morfej in Trinity spopasti z zlobnimi, prebrisanimi tajnimi agenti, ki jim strežejo po življenju. Ko Neo izve resnico o matrixu, postane odločilen vsak njegov korak, vsak trenutek, vsaka njegova misel.
To je resnica, ki ga lahko stane ne le življenje, ampak še nekaj dragocenejšega.

vir: cangura.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar