sobota, 12. december 2009

Jernanger


Naslov: Jernanger - Leto: 2009 - Država: Norveška - Žanr: Drama- Dolžina: 93 min. - Režija: Pål Jackman - Igrajo: Bjørn Sundquist, Pål Sverre Valheim Hagen, Nils Utsi - imdb

Kaj bi se zgodilo, če bi se v Reševanju vojaka Ryana na sredi filma pojavila ženska? Jasno, zafukala bi film, kot se je to zgodilo v tem primeru. Prenehalo bi se preklinjati, prelivati krvi in odstreljavati glave.
Težko je sicer naš stari nergač stopil iz svoje kože tudi takrat, ko po tridesetih letih zopet pomisli na svojo veliko ljubezen. Ne, to nismo niti pričakovali. Eivind jih šteje nekaj čez 60. Sovraži vse in vsakogar. Sovraži sonce, katero vsako jutro tradicionalno obstreljuje s svojo staro puško in sovraži svoje prijatelje. Tudi tiste redke, ki jih ima. Prav primeren bi bil v vlogi moža “Precious” mame, katero je tako impresivno odigrala Mo’Nique.
No, nekaj pa ta stari godrnjavec vseeno ima rad. Njegovo ladjo. Staro, zarjavelo barko, katera še komaj stoji na morju. Njeni dnevi plovbe so mimo, ampak za gostilno bo ravno dobra. Prav tja se zateče Kris. Kris je Eivin izpred trideset let. Nesiguren v svojo prihodnost, željan avanture ter nepripravljen na dokončno vezo z žensko.
Jep, ženske. Brez njih pač ne gre. Ženska omehčajo srca. Kot so to naredile našima dvema hladnima junakoma. No, ena se je starejšim srcem poigrala celo preveč. Tako močno, da bo v kratkem nehalo biti. Čas je za dvig sidra…

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar