torek, 27. april 2010

Possession


Naslov:
Possession - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Misterij, Drama, Romantični, Triler - Dolžina: 85 min. - Režija:
Joel Bergvall, Simon Sandquist - Igrajo: Sarah Michelle Gellar, Lee Pace, Michael Landes - imdb

Possession je rimejk korejskega mini-hita Jungdok. Logično, Američani delajo rimejke le po tistih azijskih filmih, kjer prevladujejo nadnaravne sile, srhljivi preobrati in ostali »horor« deležniki. Sarah Michelle Gellar se je po The Grudge tako že drugič znašla v takšni predelavi. To grozo dolgih črnih las iz azijskih produkcij, v Hollywoodu zamenjajo pač blondinke. »Blond« je zahodna simbolika krhkega in nemočnega dekleta, katerega lahko žrtvujemo.
Kajti zakonska sreča Gellarjeve se po avtomobilski nesreči poruši. Njen romantični mož se z avtom zaleti direktno v avto, katerega je vozil njegov brat. Brat bratu, torej. Hja, ni bilo dovolj, da se je tetovirani ex-zapornik kratkoročno vsilil v zakonsko srečo oz. njuno hišo, v kateri s pogledi zlorablja zaljubljeno žensko. Ne, k temu še moramo dodati tudi čelni trk, po katerem pa oba brata obležita v komi.
OK, da bi bila dvojčka, bi bilo res veliko naključje. Vendar Gellarjeva vseeno raje vpraša zdravnika, katero je njen mož. Seveda, brata loči le po karakterju. Mož – dober, brat – slab. V dirki, kdo se po prvi zbudil iz kome, pa zmaga napačen - slab. Na srečo, le fizično. Spomini, ali bolje rečeno duša pa je moževa.
Jep, po obujanju se začne misterij. Se je mož res preselil v bratovo telo ali pa je to le dobra igra premetenega prestopnika, kateri pozna na vsako intimno vprašanje pravilen odgovor?
Švedski dvojec Simon Sandquist in Joe Bergvall, ki sta s filmom naredila ameriški debi, sta ta film končala že pred dvema letoma. Že to govori dovolj o kvaliteti samega produkta. Kar je ostalo je bilo dovolj le za DVD. Za kaj več ni bila sposobna lesena igra udeleženih, porazna TV-režija ter predvsem neprisoten suspenz iz originala, na katerega je ta update tako računal.


OCENA: -2


Ni komentarjev:

Objavite komentar