četrtek, 22. april 2010

Bunny and the Bull


Naslov: Bunny and the Bull - Leto: 2009 - Država: VB - Žanr: Komedija - Dolžina: 101 min. - Režija: Paul King - Igrajo: Edward Hogg, Simon Farnaby, Verónica Echegui - imdb

On naslovu Bunny & The Bull bi lahko pomislili tudi na risanko. Kar sicer ne bi bilo niti tako zgrešeno. V surealnih spominih izgubljenega Stephena je vse tako kot v risanki. Lahko bi ga oklicali kot Gondryev domišljijski svet v katerem so ves inventar, ozadje ,avti… narejeni iz papirja – kartona. Le prijatelja Bunny in Stephen sta resnična. Pravzaprav oba sestavljata tipičen buddy par. En sramežljivec s strtim srcem, drugi glasen ženskar s pivom v roki. Drug drugega dopolnjujeta.
In čeprav se Bunny nahaja v samem naslovu je glaven junak te pripovedi Stephen. Spoznamo ga kot posebneža z vedno isto dnevno rutino. Kot čudaka, kateri si vsak dan prihrani primerek svojega urina ali nitko za zobe in kateri ni zapustil svojega stanovanja že več kot leto dni. Seveda, mladeniča nekaj muči. Burijo ga stari duhovi. Tegoba, ki ga je pred letom dni potisnila v trenutno stanje. Če hočemo izvedeti razlog, se moramo vrniti za nekaj mesecev nazaj. Skozi domišljijo Stephena se spominjamo zadnje skupne evropske turneje obeh prijateljev.
In prav ta magični road spomin spremeni ta film v zabavno in neobičajno doživetje z nekoliko neuravnovešenim humorjem. Vse ostalo je barvasto povprečje.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar