torek, 7. februar 2012

Prva slika: Michael Shannon x3


Zadnje čase se je na veliko govorilo o Michaelu Shannonu. Predvsem okoli uganke, ki se tiče spregledanja s strani filmske akademije in oskar ne-nominacije za glavno vlogo v filmu Take Shelter. Filma si še sicer nisem ogledal (bom danes v čast Shannonu), sem pa siguren, da bi si nominacijo zaslužil. Shannon je do danes igral že v mnogih filmih (Pearl Harbor, Vanilla Sky, Before the Devil Knows You're Dead), a v vseh stal le na stranskih tirih. Vse do lucidnega Buga (William Friedkin, 2006), ki se mi sprva ni zdel presežek, je pa ostal v spominu, kar pa ne more biti slabo. Še boljši je bil v Shotgun Stories, sicer prvo sodelovanje z režiserjem Nicholom (Take Shelter). Za Revolutionary Road je prejel prvo oskar nominacijo, The Runaways in My Son, My Son What Have Ye Done, pa sta živela le zaradi njegove igre. Lanskoletni Machine Gun Preacher, The Broken Tower in Return (ta me še posebno zanima) me še čakajo, v naslednjih mesecih pa je najavljen v kar štirih produkcijah. Ob že omenjenem Mud-u (prva slika Matthew McConaughey), so to še ostali trije …

Premium Rush


Vse kar se dotakne Joseph Gordon-Levitt, postane zlato. O tem smo se že prepričali. Vse kar se je dotaknil režiser David Koepp sicer ni postalo zlato, je pa blizu. Predvsem nepozabna srhljivka Stir of Echoes. Tokrat bo Koepp nekoliko bolj akcijski, adrenalinski - bike-chase movie:) Gordon-Levitt je kurir na kolesu, ki mora dostavit neko pomembno ovojnico. Prav to ovojnico pa si želi prilastiti tudi naš Shannon. Na njegov način, seveda.

The Iceman


Resnična zgodba profi morilca in obenem družinskega človeka, se sicer lahko pohvali z bogato zasedbo (James Franco, Winona Ryder, Ray Liotta, David Schwimmer), a nekaj mi pravi, da s filmom ne bo vse tako štimalo. Prve surove posnetke so že ugrabili pirati in jih naložili na youtube (slika je iz posnetka). Snema se torej, a datum premiere se je naenkrat pomaknil kar na leto 2013, kar ne more biti dober znak. Prav tako obstajajo dvomi o nastopu Franca ... Če ne drugo, končni izdelek bo vsaj nekje na nivoju prejšnjih filmov (Danika, Rx) režiserja Ariela Vromena. Za prebaviti bo ... 

Man of Steel (Superman)


Težko bi rekel, da je tukaj govora o rimejku, kajti vsak superherojski film je v prvi vrsti predelava stripa (če sploh obstaja), šele potem izboljšava prejšnje verzije adaptacije. Vseeno, novi napad vizualista Zacka Snydera, se bo vrtel v čisto drugi ligi, kot otroški, Smallvillaški Superman Return. Kot poznamo Shannona, se njegov obraz veliko bolje prilagaja negativcu, kar v novem Supermanu tudi bo. Za Lex Luthura je še nekoliko premlad, zato pa je toliko bolj primeren v postavi Generala Zoda, ki ga je v prvih filmih izvrstno upodobil Terence Stamp (slika spodaj). Btw., Clark Kent alias Superman bo (neki) Henry Cavill (Immortals). 

4 komentarji:

  1. Odlično igra tudi v nadaljevanki Boardwalk Empire. Ob Buschemiju zagotovo najmočnejši lik...

    OdgovoriIzbriši
  2. Matr, ampak menim, da bo v Superčloveku izjemen!

    OdgovoriIzbriši
  3. Em, tole je fan-made poster. Ne dvomim sicer, da bo Shannon vsaj tako bad-assovski in nasploh en ogromen plus tega filma (o katerem imam bolj nizka pričakovanja ... Snyyyder, o, zakaj Snyder ...)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imaš prav Bo, poster ni uraden. Shannon sploh ne bo imel te kozje bradice, kot kažejo prve fotografije s snemanja (sem prilepil zraven)

    OdgovoriIzbriši