ponedeljek, 13. februar 2012

Prva slika: James Franco x3

Eden izmed najbolj delavnih in ustvarjalnih v letu 2012, bo sigurno James Franco. Ne le, da je kot igralec trenutno najavljen v kar 12 produkcijah, Franco bo v tem letu promoviral še dva lastna režijska izdelka. Obe biografiji – Sal (zadnji dnevi najstniškega idola Sala Mineo) in The Broken Tower (črno-bela zgodba pesnika Harta Cranea, ki je pri 37. letu starosti naredil samomor).  Zanimivo, tudi vsi trije predstavljeni filmi se lahko postavijo pod žanr »biografija«.

Lovelace



Woody Harrelson je bil kot Larry Flynt odličen, iz česar se Franco lahko le uči. Čeprav ima Franco še težje delo, saj se Hugh Hefner, sicer znan kot »izumitelj« Playboya, ikonsko smatra še za eno stopničko višje. Žal pa to ne bo biografija večno mladega pižamaša, ampak zgodba prve porno zvezde Linde Lovelace, pohotnice iz kulta Deep Throat. Chucka Traynora, moža, ki je imel vse pod nadzorom, bo igral Peter Sarsgaard.
Franco je že sodeloval z ustvarjalno dvojico Epstein/Friedman. V biografiji Howl je zabluzil v koži pesnika Allena Ginsberga.

Maladies



Čudne igre se igra ta Carter, režiser, ki o sebi ne pove več, kot le »Carter«. V njegovem prvem filmu Erased James Franco je Franco igral kar samega sebe, kjer je z monologi posnemal scene in igralce iz drugih filmov. Maladies, ki uradno sicer ni predstavljen kot biografija, v kateri pa Franco vseeno upodablja igralca z imenom James, bo zopet Carterjevo poigravanje z igralčevimi alter-egi. Catherine Keener npr. igra lik Catherine.

Tar



Tar bo neka podobno fora, kot smo jo že videli v Dylanovem I'm Not There. Kar pomeni: različni igralci igrajo isto osebo iz različnega obdobja v življenju te osebe. S tem eksperimentom se je Todd Haynes v I'm Not There. spopadel kar sam, v Tar jih bo srečo poskušalo čez deset režiserjev. Pesnika C.K. Williamsa ne poznam, po sliki sodeč, pa bo Franco poročen kar z Milo Kunis.


2 komentarja: