torek, 21. februar 2012

Prva slika: nepotreben rimejk še svežega sci-fi spomina x3

Kaj govoriti o rimejkih, nadaljevanjih, adaptacijah …? Se strinjamo, nikoli niso povsem na mestu. Kaj hočemo, tako pač je. Sprijazniti se je treba, zamižati in si zamišljati, da pred novim tisočletjem še nismo obstajali. 

Red Dawn 

 

Pravzaprav je ta kultni najstniški Rambo dobil rimejk že lansko leto in sicer v naslovu Tomorrow, When the War Began. Ampak okej, tisto je bila avstralska mladina, kar pa Hollywood ne more zlahka požreti. Ne more nek Aussie mladič nadomestiti večnega Patricka Swayzea, ki se je takrat, leta 1984, s skupino prijateljev tako hrabro zoperstavil komunističnemu agresorju. Heh, nevarnost iz Rusije več ne preži, je pa zato komunizem še vedno živ, natančneje v Aziji. Vsaj tako kažejo slike, ki sicer nakazujejo izmišljeno deželo, a obrazi napadalcev nas vseeno spominjajo na tisto vojsko, ki je zadnjič tako neustrašno korakala ob svojem mrtvem diktatorju. Za Dana Bradleya bo to prvenec, ob prvih slikah smeha vseeno nisem mogel zaustaviti, Swayzea pa bo nadomestil vzhajajoči Chris Hemsworth (Thor). 

 Total Recall 


Če bo v prihodnje obstajala kategorija „nepotrebni rimejk“, bo ta primer na stavnicah kotiral zelo visoko. Slabše bi bilo lahko le, če bi Schwarzenegger ponovno igral isti lik. Total Recall – pozna leta. Pa na srečo ne. V bistvu se Colin Farrell niti ne sliši tako slaba izbira + Beckinsalova kot izmišljena žena (ups, sem povedal preveč? Prav vam je, kaj pa še niste gledali originala). Tudi človek za stolčkom - Len Wiseman, (Live Free or Die Hard, Underworld) obeta. Aja, Švarci seveda ne bi mogel ponovno v čevlje Douglasa Quaida. Njegov večni stavek „Consida dat a divorce“ je glede na njegovo privatno življenje vseeno preveč občutljiva tema. 
 
Dredd 

 

Saj ne, da je original sploh vreden kakršnegakoli objokovanja za rimejkom, a vseeno … Stallone je le eden. Tako kot Judge Dredd, sodnik, porota in izvršilec kazni v enem. Kako se je v tem zosu znašel Peter Travis, režiser znan predvsem po avtorsko-političnih temah (Omagh, Endgame), mi ni jasno. Verjetno se mu je kolcalo po ringlšpilu Vantage Point, ki ga je Travis pohvalno obrnil leta 2008. Igralec Karl Urban, ki ima za sabo sicer kar nekaj težko-kategoričnih filmov, a se njega v nobenem ne spomnim, se je počutil dovolj močnega in sprejel to nehvaležno vlogo. Če se je odločil pravilno, pa bomo izvedeli nekje ob koncu leta 2012.



1 komentar:

  1. Stallone je že samo eden, ampak jaz ga nisem nikoli dobro sprejel v tej vlogi sodnika. Demolition Man, ja! Dredd zna bit pa super z bolj pametnim Urbanom, ki si si ga valda zapomnil kot mladega zdravnika iz resetiranih Zvezdnih stez, ne zdaj ... :)

    Edini sprejemljiv remake zame, Total Recall bi bilo treba še enkrat poslat v kino. Kjer se je postaral, je huronsko smešen, drugače je pa še vedno zelo kul.

    OdgovoriIzbriši