ponedeljek, 12. december 2011

Sundance 2012 (2. del)


Link - Sundance 2012 (1. del)

 

Liberal Arts
Josh Radnor bo nadaljeval nekje tam, kjer je z Happythankyoumoreplease tudi končal. Namreč, vse kar Radnor napiše, režira in igra, se vrti okoli ljubezni.

Red Lights
Tako se dela. Rodrigo Cortés pri svojem prvencu Buried še ni imel želenega proračuna, zato pa je imel idejo in pa znanje, kako narediti dober film brez visokih produkcijskih stroškov. To znanje mu je sedaj prineslo Robert De Nira, Cillian Murphya in Sigourney Weaver. Sedaj pa bomo videli, če denar res pokvari človeka. Paranormalno…

Et maintenant, on va où?
Zadnjič sem o Serbuan maut govoril kot zmagovalcu občinstva na torontskem festivalu. Nagrado je res dobil, a v svoji »Midnight Madness« kategoriji. Splošni glas ljudstva pa je šel v roke Nadine Labaki, ki je že znala navdušiti s prvencem Sukkar banat. Verjetno niti ne rabim posebej poudarjati, da se ta ženski film poteguje tudi za tujejezičnega oskarja (Libanon).

Goats
Prve slike režiserskega debija Christopher Neila so videti zelo zanimive. Vera Farmiga z masko na glavi, Keri Russell kot puritanska mamica ter seveda David Duchovny kot mož, ki strmi v koze.

Wrong
Prejšnji film Quentina Dupieuxa z naslovom Rubber še vedno nismo uspeli prebaviti, sedaj pa nas že čaka novo mučenje. Eh, kaj mučenje, totalna odštekana zabava, kot to napoveduje tudi sam napovednik. Fotoaparat kot prihodnost filmske kamere?

For a Good Time, Call...
Vsak film v katerem se znajde Seth Rogen je po svoje že omembe vreden. Tokrat predvsem zaradi tega, ker me že od nekdaj mantra videti Rogena v kakšen nizkoproračunskem romantičnem filmu. Ima pač tako luzersko faco, ravno pravšnjo za prvenec Jamie Travisa. Saj vem, na koncu pa bo za Rogena ostala le cameo vloga, kot usluga študijskem znancu.

Arbitrage
Nicholas Jarecki prihaja iz klana Jarecki bratov (Andrew - Capturing the Friedmans, Eugene - Why We Fight ) in prav zaradi tega so se mu že pri njegovem prvencu zaupala imena, kot so Richard Gere, Tim Roth in Susan Sarandon. Gere igra bogatega kapitalista, ki ga ujame recesija.

La guerre est déclarée
Uf, še en horror film… Fant sreča punco, se zaljubita, dobita otroka … do sem še gre, če le ta otrok ne bi imel tumorja na možganih. Takrat pa nastane še en film, ki ga ni veselje gledati. Med vsakoletno ogromno konkurenco francoskih filmov, se je le-ta prebil do tujejezičnega kandidata.

The Words
Še ena močna igralska zasedba. Mlada garda (Olivia Wilde, Bradley Cooper in Zoe Saldana), in pa dva starejša igralca (Dennis Quaid in Jeremy Irons), ki počasi že potrebujeta ponovni uspeh. No, zgodba o pisatelju, ki trdi, da mu je nekdo ukradel njegovo delo, nekako ne kaže na ta zmagoslavni zaključek.

Your Sister's Sister
Lynn Shelton je ena izmed pomembnejših predstavnic novodobnega Mumblecore gibanja. Prvenec My Effortless Brilliance je njen talent že kazal, Humpday pa ga dokončno potrdil. Ti uspehi pa prinašajo imena. Tako bomo v glavni vlogi lahko gledali Emily Blunt, poleg nje pa Marka Duplassa, ki prav tako velja kot top Mumblecore filmar.

1 komentar:

  1. Uff,Sundance je že blizu, jaz pa še vedno nisem niti pregledal, kaj se bo vrtelo. Super zapisa, saj vem, da si povzel najzanimivejše izdelke. Zelo sem radoveden pri tistem indonezijskem Elitnem vodu, slišati je same pohvale.

    OdgovoriIzbriši