torek, 27. december 2011

Prva slika: Daniel Brühl x3

Daniel Brühl, novodobni nemški zvezdnik, ki je izven domače Nemčije zaslovel s filmom Good Bye Lenin!, ima pred sabo dovolj zanimive filme, da si je zaslužil mesto tudi na tem blogu. Bil je že čas… Njegove korenine sežejo tudi v Španijo, kjer je upodobil tudi katalonskega narodnega (anti)heroja Salvadora Puig Anticha. Nazadnje se je Hollywoodu približal s svojim kratkim filmom v filmu, ko je po snajpersko služil propagandi nacizma (Inglourious Basterds). Če se poba komu dopade, lahko priporočljivo preveri tudi Die fetten Jahre sind vorbei, John Rabe in Ein Freund von mir, lahko pa počaka na te tri prihajajoče naslove.

Intruders


Čeprav bo s pohodom po Ameriških kinih začel šele v sredini leta 2012, so si svoje prve vtise že lahko ustvarili obiskovalci TIFFa. Njihovi občutki so mešani. Pravzaprav so v marsičem čista nasprotja. Sam verjamem, da bo film Fresnadilla, ki ima za sabo dva (Intacto, 28 Weeks Later) čisto zadovoljiva filma, pristal nekje v (hitro-pozabljivem) povprečju. Brühl (igra nekega župnika) je glavno vlogo moral prepustiti Clive Owenu, ki se spopada z grozljivimi nočnimi morami njegovega otroka.

7 días en La Habana


Sedem dni v Havani je omnibus v katerega bo vključeno sedem različnih režiserjev. Vsak s svojo zgodbo, vsak s svojim pogledom na havanske noči. Laurent Cantet, Benicio Del Toro, Gaspar Noé, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabío, Pablo Trapero in pa Julio Medem (Lucía y el sexo, Los amantes del Círculo Polar), ki bo režiral Brühlovo kratko ljubezensko dogodivščino z naslovom Cecilia's Temptation. Viva Cuba!

Rush


Za konec sem prihranil še finale. Mogoče vam slika ne pove dovolj, saj ima Brühl na sebi zavajajoče ogromno število las, bi pa vseeno pomagal hint,  da ta slika prikazuje legendo formule 1 izpred 35 let. Ja, Brühl bo Lauda. Nemec bo Avstrijec. In to ne bo neka RTL TV biografija, ki bi Nikki Laudo nagradila za dolgoletno komentatorsko sodelovanje. Ne, Rush bo Bigbudget. Že to, da bo režijo vodil Ron Howard, pove dovolj.  Zraven Laude bomo videli še Owena kot Richard Burtona (?) in zadnje čase vedno-prisotno Olivio Wilde. Hja, leto 2011 je bilo »divje«, leto 2012 pa je že prihranjeno za Chrisa Hemswortha. Ga ne poznate? Počakajte, videli ga boste v hitih The Cabin in the Woods, Red Dawn, The Avengers, Snow White and the Huntsman in pa seveda v Rushu (James Hunt), kjer bo največja konkurenca Laudi.



Ni komentarjev:

Objavite komentar