sobota, 3. julij 2010

Shinboru


Naslov: Shinboru (Symbol) - Leto: 2009 - Država: Japonska - Žanr: Komedija, Misterij - Dolžina: 93 min. - Režija: Hitoshi Matsumoto - Igrajo: Hitoshi Matsumoto, David Quintero, Luis Accinelli - imdb

Če sem še nekaj dni nazaj jamral o slabi, B-strani japonske produkcije, sem danes toliko bolj vesel, da lahko zopet poročam o čokoladici imenovani “kultni filmi iz dežele vzhajajočega sonca”. Točno tako – kultni! Shinboru niti ne rabi čakati nekaj let na dokončno potrdilo tega statusa, kajti film se je že zdaj vpisal med večne.
Logično, kakšnega epskega visokoproračunca torej ne bomo gledali. Kot vedno, je pri kultu potrebna ideja. Enostavna zamisel, ki film naredi nekaj posebnega. Vsak, ki je kdaj rad igral PC igrice, ni mogel mimo klasičnih point & click avantur. Zaprte sobe v kateri je bil naš junak ujet, so nam včasih jemale razum in pa voljo do nadaljnjega igranja. Kako priti iz te sobe? Na razpolago smo imeli kar nekaj pripomočkov, ki so ležali po tej sobi, vendar smo jih morali pametno uporabiti in kombinirati.
No, prav v taki situaciji se znajde tudi tale filmski junak. Jep, le soba, kandidat in pa nešteto možnosti, ki se pojavijo s pritiskom na “luleka”. Ko smo v igrici naposled le uganili pravilno kombinacijo za izhod, smo se znašli že v naslednji sobi, pred naslednjo nalogo. Heh, ne naš japonček v piđami. Če on uspe, bo lahko postal celo sam vajenec boga, ki bo lahko vplival tudi na izid neke tretje-razredne amaterske rokoborbe v Mehiki.


OCENA: -4


4 komentarji:

  1. Ja, ni torrenta. Je pa zato tu http://www.worldscinema.com/2010/05/hitoshi-matsumoto-shinboru-aka-symbol.html

    OdgovoriIzbriši
  2. Aha, link! Cosmo, pazi se web šerifa! :D

    OdgovoriIzbriši