torek, 20. julij 2010

The Eclipse


Naslov: The Eclipse - Leto: 2009 - Država: Irska - Žanr: Drama, Misterij, Grozljivka, Romantični - Dolžina: 88 min. - Režija: Conor McPherson - Igrajo: Ciarán Hinds, Iben Hjejle, Aidan Quinn - imdb

Če boste po kateri možnosti uspeli ujeti najboljši Irski film zadnjega leta (po mnenju domačih nagrad), se nikar ne ustrašite nekaterih „i see dead people“ indicij. Ali če se izrazim drugače – nikar ne pričakujte preveč.
- duhovi se sicer pojavljajo (pomilovanje vrednemu, zadržanemu in tihemu očetu dveh otrok, ki se še po prerani smrti žene ni povsem znašel).
- o duhovih se sicer piše (pisateljica iz Londona, ki se v mrzli in megleni irski znajde zaradi literarnega festivala).
- nekdo sicer buri stare duhove (še en pisatelj (tokrat Američan), sila uspešen in zato samovšečen ter nadut tip, ki mu skupna „napaka“ s to pisateljico še vedno ne gre iz glave – čeprav je poročen).
… a ne, The Eclipse ni napeta srhljivka. Je čista preprosta povest o osamljenih ljudeh, ki v sorodnih dušah iščejo nekaj več, kar jim ta lahko ponudi in ki te elemente nadnaravnega vključuje v ta trojček „šofer in pisatelja“ le zaradi tega, da ob počasnem tempu ne bi zaspali.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar