sobota, 17. julij 2010

Goryachie novosti


Naslov: Goryachie novosti (Newsmakers) - Leto: 2009 - Država: Rusija, Švedska - Žanr: Akcija, Triler, Krimi - Dolžina: 101 min. - Režija: Anders Banke - Glasovi:Andrej Merzlikin, Jevgenij Ciganov, Marija Maškova, Sergej Garmaš, Maksim Konovalov, Aleksej Frandetti, Pavel Klimov - imdb

Če v roke dobiš rimejk filma, originala pa še nisi gledal, je lahko to za takšen ponaredek le pozitivno. Ne moremo mu odčitati »slabši od originala« ali pa "aha, on je imel to, ta pa nima.« Na rimejk gledaš kot izvirnik, kar pa je po drugi strani zopet težko. Kajti vseeno če nismo gledali Johnny To-jev film iz leta 2004, nas to vse skupaj spominja na mešanico 15 Minutes in Showtime.
Lov na zločince s kamero, torej. Ulice Hong Konga se tako spremenijo v Moskovske. In to na krvav način. Začetno vsesplošno ulično streljanje je sicer daleč od Heata, je pa uvod v nekaj, kar bo se le še stopnjevalo.
V tem medsebojnem obračunavanju zmagajo slabi, dobri pa jokajo. To namreč zabeleži kamera, ki ujame prestrašenega policista, kateremu je ropar nekaj trenutkov prej odpihnil tisto ogromno policijsko kapo. Imidž zakona seveda trpi, zato bo potrebno uvesti spremembe. Žensko za ideje. Bejbo pod okriljem novega Reality showa, ki bo vsakega specialca opremila z mini kamero, katera bo dokazala hrabrost domovinskih bojevnikov proti zlu.
Vsa ta B-filmaša se kasneje spreobrne še v jemanje talcev, kar pa postane tako predvidljivo, da me na koncu ni niti malo zamikalo, da bi nadomestil zamujeni original. Tisti je lahko še slabši…

OCENA: +2


Ni komentarjev:

Objavite komentar