sreda, 14. julij 2010

Apan


Naslov: Apan (The Ape) - Leto: 2009 - Država: Švedska - Žanr: Krimi, Drama - Dolžina: 81 min. - Režija: Jesper Ganslandt - Igrajo: Olle Sarri, Lennart Andersson, Lena Carlsson - imdb

Moški, prekrit s krvjo, se omotičen zbudi v kopalnici. Jasno je, da kri ni njegova in da se zaveda, komu ta kri pripada. Kako drugače bi si razložili brisanje sledi, njegov uren pobeg iz kraja dogodka in pa alibi nadaljevanje svojega bednega vsakdanjika.
Kako dolgočasen pa je lahko dan nekega povprečneža, pa nam dobro pojasni režiser Jesper Ganslandt. Čeprav vemo, da se je nekaj hudega moralo zgoditi, nas njegovo tratenje časa s tenisom, tuširanjem, brskanjem po smeteh ali obisku pri mami, niti malo ne zanima.
Da je Krister res nekdo, ki bi se ga morali bati, spoznamo med njegovo službo, ko kot inštruktor pri avto-šoli za majhno napako nahruli svoje neizkušene učence za volanom. No, meni je že vsak človek s podaljšanim zvočnikom mobitela zataknjenim za ušesom, že pravi psihopat.
Seveda, če hočemo izvedeti (če bomo izvedeli…), kaj se je torej zgodilo, bomo morali čakati do konca filma, če seveda prej ne ugasnemo. Okej, pa da za konec dam še en »če«. Če to ne bi bilo delo režiserja solidnega Farväl Falkenberg, filma tako ali tako ne bi gledal. Niti od začetka, kaj šele do konca.


OCENA: 2


Ni komentarjev:

Objavite komentar