sreda, 8. julij 2009

The Girlfriend Experience


Naslov: The Girlfriend Experience - Leto: 2009 - Država: ZDA- Žanr: Drama- Dolžina: 78 min. - Režija: Steven Soderbergh - Igrajo: Sasha Grey, Chris Santos, Peter Zizzo- imdb

Vsake toliko časa se Soderbergh odpravi posnet tisti mali, čuden film, pod oznako “ni za vsakogar!” - čisto nasprotje “Ocean's” filmov. Toliko, da se ne spozabi, kdo v resnici je. In le toliko, da opomni kritike, da še je vedno tukaj. The Girlfriend Experience je eden izmed takšnih filmov. Če pod “director” ne bi bilo njegovega imena, ga verjetno ne bi nikoli niti videli…
Glavno vlogo je dodelil zelo izkušeni igralki. Komaj polnoletna, pa je Sasha Grey posnela že čez 80 filmov. Nekaterim je mogoče že zazvonilo v glavi…ja, Sasha Grey je porno zvezda.
Ne vem, koliko je njena cena za en prizor v njenem biznizu, kajti v tem filmu ni poceni. Greyova igra namreč “high-class” kurvo. Cena – 2.000 $ na uro. Je pač najboljša v tem, kar počne, ji pove njen fant, ki njeno službo podpira, kolikor je to pač mogoče.
Vendar ne pričakujte kakšnih eksplicitno-nudističnih scen. Več golote ste dobili celo v Pretty Woman. Ne, v The Girlfriend Experience je poudarek na nečem drugem. Gospodarska kriza v Ameriki, na primer. Vsake toliko časa se Greyevi na gospodarsko situacijo potoži kakšna “kravatasta” stranka, kateri dobra in iskrena izpoved pomeni več kot seks. Dogma 2009.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar