četrtek, 23. julij 2009

Dirty Mind


Naslov: Dirty Mind - Leto: 2008 - Država: Belgija - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 101 min. - Režija: Pieter Van Hees- Igrajo: Wim Helsen, Pieter van den Begin, Kristine van Pellicom, Robbie Cleiren - imdb

Se spomnite tiste epizode Simpsonovih, kjer zdravniki najdejo v Homerjevih možganih dva zapičena svinčnika, katera si je pred mnogimi leti sam porinil skozi nos? Po kirurški odstranitvi odvečnih delov, se Homer spremeni. Postane pameten. Niti tisti najbližji ga več ne prepoznajo. Nekaj podobnega se dogaja z Diegom, le da je njegova preobrazba bolj podobna tisti iz Trčenega profesorja. Homer naenkrat pozna poštevanko, Eddie Murphy oz. Jerry Lewis pa postane važen ženskar Buddy Love. Hja, tudi naš Diego, po padcu na glavo ni več sramežljiv. In tudi Diego noče več biti Diego. “Tony T., bo sedaj moje ime!” Pravi v trenutku, ko se prebudi iz kome, istega hipa pa že peca osamljeno zdravnico. Zdravnico, ki naj bi v naslednjih tednih odločila ali se naj operativno povrne Diego ali pa naj ostane Tony T? Človek, ki je sedaj priljubljen. Človek, ki komaj sedaj živi svoje sanje. Človek, ki je končno postal top kaskader. Človek, ki je vse to, kar je to bil prej njegov brat Cisse. Biti Dr Jekyll ali biti Mr Hyde, to je zdaj vprašanje?
Zadnje čase se v Belgiji povaljala vedno več imen, ki nekako tvorijo novi Belgijski val odštekanosti. Od Fabrice Du Welza pa do Koen Mortiera. Val, ki ga je sprožil film C'est arrivé près de chez vous iz leta 1992. Črni humor, zavit sarkastično tragedijo, je osnova tudi tega filma, vendar se je Pieter Van Hees v drugi polovici filma preveč raznežil. Drugače rečeno – Umazane misli so se sčistile.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar