nedelja, 26. julij 2009

Coco Chanel


Naslov: Coco Chanel - Leto: 2008 - Država: Italija, Francija, VB - Žanr: Biografija, Drama - Dolžina: 106 min. - Režija: Christian Duguay - Igrajo: Shirley MacLaine, Malcolm McDowell, Barbora Bobulova, Sagamore Stévenin, Olivier Sitruk - imdb

Ostal sem čisto brez besed. Priča sem bil najhujši možni obliki proizvajanja filmov. Sploh ne vem, katero stvar bi dal v ospredje kot najslabšo. Scenarij, ki v dobrih dveh urah komaj najde čas za “malo črno” obleko ali legendarni parfum Chanel N° 5? Poleg neumnih dialogov in načičkanih prizorov, kjer je potrebno reči le tisto najnujnejše verjetno ni bilo časa… Režiserja, katerega sploh ni bilo? Ups, pardon je bil. Sem pozabil na mojstrske prehode med staro in mlado Coco. Igralski kader in njihova “francoska angleščina”? Igralska generacija, ki se med snemanjem sploh ni spoznala? Kako drugače si razložiti čisto drugačni karakter, drugačne mimike ali govor mlade (Bobulova) in stare Chanel (MacLaine). Kot da ne bi bila ista oseba.
Saj upoštevam dejstvo, da je tukaj vseeno govora o TV filmu. Ampak tako slabo in površno pa spet ne. Še posebej, če hočeš pobrati nekaj Emmyjev.
No, nekaj nam je po ogledu te biografije modne ikone jasno. Coco Chanel do vrha modne ustvarjalnosti in naziva modnega genija ni prišla zaradi njenega talenta, ampak se je do tja le prifukala. Z nacisti med drugo svetovno vojno? Ne, na to obdobje se je slučajno pozabilo.

OCENA: 1

Ni komentarjev:

Objavite komentar