nedelja, 19. januar 2014

Filmi v letu 2014 - 8. del

Sex Tape 

Tudi (leti na film Serena iz prejšnjega zapisa) Cameron Diaz in Jason Segel sta nerazdružljiva. Vsaj tako je prepričan režiser Jake Kasdan, ki je oba že združil v komediji Bad Teacher. Nekoč obetaven režiser (Orange County, The TV Set) bi lahko tako ponovno dosegel dno, saj kratek sinopsis ne obeta drugega kot odraslo mešanico med Dude, Where's My Car? (mačkasto iskanje ... ) in Road Trip ( ... posnetka domačega porniča). 

 

Sils Maria 

Francoski režiser Olivier Assayas je v preteklosti že snemal v angleškem jeziku. Spomnimo se le na filma Clean ali Demonlover. Če se bo slučajno kdo spraševal, kaj v filmu režiserja, ki nam je nazadnje ponudil L'heure d'été in Après mai, delata Kristen Stewart in Chloë Grace Moretz ... Ne se bati, glavna bo še vedno Juliette Binoche. Igralka, ki podoživlja njeno najbolj osebno vlogo. 

 

Sin City: A Dame to Kill For 

Pričakovanja so tokrat postavljena precej nizko. Nekje na rangu drugega dela Machete. Ekipa ostaja ista, le Josh Brolin bo na mestu, kjer je leta 2005 bil Clive Owen. 

 

Squirrels to the Nuts 

Že res, da ob pogledu na spodnjo fotko takoj pomislimo na klišejsko romantično komedijo, a zimzelenega Bogdanovicha ne moremo tako preprosto stlačiti v en koš. No ja, tudi 13-letna pavza od režiserjevega zadnjega celovečerca, je lahko slabo znamenje. Kaj obetavnega nam torej preostane? Mogoče ljubezenska zgodba med priznanim režiserjem in propadlo igralko ali pa le ugled nekoč odličnega (Targets, The Last Picture Show, Paper Moon) filmskega ustvarjalca? 

 

Strech 

Joe Carnahan je leta 2002 odlično začel svojo filmsko kariero. Narc spada še danes pod najboljše policijske kriminalke posnete v novem tisočletju. Sledil je skoraj kultni Smoking Aces in Carnahanu so se odprla vrata - vrata v finančno uspešne priredbe priljubljenih TV serij (The A-Team). Strech (šofer (Chris Pine) prevzame dobro plačan posel) bo tako zrcalo tega, kar holivud naredi od človeka. Nadejamo se lahko na nekaj premišljenih in napetih prizorov, zapakiranih v bleščečo, neambiciozno zabavo za vso družino. 

 

Suite française 

Začudeno ugotavljam pomanjkanje filmov, ki jih je Michelle Williams posnela po My Week with Marilyn (2011). Pravzaprav je zaigrala le stransko vlogo v Oz the Great and Powerful, napovedan pa ima le en prihajajoč naslov. Suite française ne bo blagajniški hit, niti ne bo posegal po pomembnejših nagradah, kar pa niti ni tako hudo. Pomembno je le leto 1940 in okupirana Francija. Williamsova (francoska kmetica) + Matthias Schoenaerts (nemški vojak) = tragedija. 

 

The Captive 

Kolikor berem, bo moral Atom Egoyan popravljati kar veliko škodo, ki si jo je pridelal s težko pričakovano biografijo Devil's Knot. Če bo mu to uspelo z Ryanom Reynoldsom je seveda drugo vprašanje ... Prav Reynolds bo namreč oče, ki življenje posveti le še iskanju svoje "Spoorloos" ugrabljene hčere. 

 

The Cobbler 

Po dolgem času me je razveselila podoba Adama Sandlerja. Kdo bi si mislil? Po vseh teh letih norčevanja in poniževanja gledalcev, se še Sandlerju vedno zaupajo "resne" vloge. V njega so verjeli že Paul Thomas Anderson (Punch-Drunk Love), James L. Brooks (Spanglish) ali Mike Binder (Reign Over Me), ter se vsi (vsaj kar se tiče izbire glavnega igralca) opekli. Tokrat si upa Thomas McCarthy, človek z brezhibno filmsko zgodovino. Po neodvisnih hitih The Station Agent, The Visitor in Win Win je prišel čas za prvi poraz? 


The Creed of Violence 

Želja je velika, a težko verjamem, da bomo v The Creed of Violence lahko uživali že to leto. Ekipa še sploh ni sestavljena, kaj šele, da bi se snemanje sploh začelo. Še pod edinim napovedanim igralcem, Christianom Balejom piše le "rumored". Kakorkoli, najnovejšo delo Todda Fielda, režiserja dveh enkratnih filmov (In the Bedroom, Little Children), se napoveduje že lep čas. Dogodki, postavljeni med morilcem, vlado in gangsterji leta 1910, so vsekakor obeta vredni. 

 

The Cut 

Zamišljen kot zadnji del Akinove trilogije "ljubezen, smrt in hudič", ki jo že tvorita filma Gegen die Wand in Auf der anderen Seite. Glavni igralec zaključka trilogije bo francoski vzhajajoči zvezdnik Tahar Rahim (Le passé, Un prophète), ki pa skozi film ne bo spregovoril niti besede. Akin njegov lik opisuje kot delček Chaplina, v možati "Sergio Leone" (spomnimo se Bronsona) preobleki. 

 

The Double Hour 

Če se spomnite italijanskega originala La doppia ora iz leta 2009, potem vam je znano, da je v filmu bilo tudi nekaj slovenskega. Iz Ljubljane je namreč prihajala čistilka, ki se zaradi ljubezni zaplete v nevaren posel. Kakšno preteklost bo v rimejku imela Michelle Williams (o, glej jo) še ni znano, kar pa za varnostnika Joela Edgertona niti ne bo važno. Režijo bo vodil Joshua Martson (Maria Full of Grace). Aja, original? Povprečen. 

 

The Duke of Burgundy 

Poleg Bena Wheatleya spada Peter Strickland med najodmevnejša nova britanska filmska imena, ki so zadnja leta glasno opozorili nase. Že transilvanska Katalin Varga je bila zgodba zase, medtem ko se Berberian Sound Studio že gladko premika proti kultu. Sidse Babett Knudsen (Borgen) bo ljubiteljica metuljev, v ljubezenskem precepu med svojim moškim ter krilatimi žuželkami. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar