četrtek, 16. januar 2014

Filmi v letu 2014 - 7. del


On the Milky Road 

Ta nevesta, ki tako srečna raja na polju, je Monica Bellucci. Če boste kaj brskali za večjim številom fotografij iz filma, boste najverjetneje našli tudi manj srečno Monico. Monico, ki se prav v tej obleki utaplja v reki. Da v filmih Emirja Kusturice (igral bo tudi glavno moško vlogo) ni vedno vse veselo, je jasno, še bolj zgovoren pa je drugi naslov filma, ki se glasi Ljubezen in vojna

 

Pawn Sacrifice 

Nekoč veliki ljubljenec studijskih šefov, Edward Zwick (Glory, Legends of the Fall, The Last Samurai, Blood Diamond), se po neambiciozni romantiki Love & Other Drugs iz leta 2010, vrača z biografijo o največjem ameriškem šahovskem mojstru Bobbyju Fisherju (Tobey Maguire). Glede na igralsko zasedbo, bomo Bobbyja spremljali vse od otroštva, pa vse do legendarne igre proti Rusu Borisu Spasskyju (Liev Schreiber). 

 

Pele 

Verjamem, da so Brazilci v ta film vložili precej truda, znanja, predvsem pa denarja. Predvsem zaradi tega, ker bo zaradi letošnjega svetovnega prvenstva vsa nogometna javnost usmerjena prav v Brazilijo. No, tudi dejstvo, da bo to prva biografija legendarnega Peleta ni zanemarljivo in prav v tem primeru, ga neznana brata Zimbalist res ne smeta zasrati. Btw., Vincent D'Onofrio bo Vicente Feola. Trener, ki je Brazilijo pripeljal do prvega naslova svetovnih prvakov. 

 

Phoenix 

Če ste gledali filma Barbara (2012), se verjetno spomnite igralke Nine Hoss, ki je stalna spremljevalka filmov Christiana Petzolda (Yella, Jerichow). Hossovo bomo seveda videli tudi tokrat ... In če smo mislili, da je njen lik Barbare trpel že ob političnem sistemu nekdanje Vzhodne Nemčije, bomo pri Phoenixu v trpljenje prepričani, kajti tokrat bo Hossova preživela koncentracijsko taborišče, ob vrnitvi domov pa bo jo čakalo spoznanje, da jo je mož že zamenjal za drugo. 

 

Posh 

Prvi velik film Lone Scherfig je bil Italiensk for begyndere, ki se v filmskem svetu arhivira pod št. 12 med Dogma 95 projekti. Kasneje je Scherfigova nekoliko poniknila v povprečje, a se leta 2010 na veliko vrnila z An Education. Letošnji Posh trenutno ne meri visoko. Anno Hathaway in Jima Sturgessa (One Day) so zamenjala manj znana igralska imena. Študiranje na Oxford univerzi nekoliko drugače? 

 

Gui Lai 

Yimou Zhang (Hero) velja za enega največjih kitajskih režiserjev. Nazadnje je čast dela z njim doletela tudi Christiana Baleja, in sicer v vojnem The Flowers of War. Tokrat bo Zhang blizu sedanjosti, kot že dolgo ne na filmu, pa čeprav bo kar 50 let v preteklosti. V času, ko so se prebegi v Ameriko kaznovali z delovnim taboriščem. 

 

Reykjavik 

Michael Douglas bo Ronald Reagan, Christoph Waltz pa Mikhail Gorbachev. Vsaj tako je bilo predvideno, dokler ni zmanjkalo denarja in projekt se je premaknil na stranski tir. Že v samem začetku je prišlo do menjave v ekipi, ko je Mike Newell zamenjal Ridleya Scotta na režiserskem stolčku. No, če se bo denar kdaj vrnil, bomo lahko izvedeli, kako je potekalo srečanje dveh bivših predsednikov svetovnih velesil v Reykjaviku, leta 1986. 

 

Rob the Mob 

Raymondu De Felitti dam priložnost, ker se mi je City Island zdel sila posrečen in ker zgroženo ugotavljam, da De Felitta in njegovih prejšnjih filmov pravzaprav ne poznam. Ne rečem, da bom zamujeno nadoknadil, bom pa gotovo zraven, ko bosta Michael Pitt in Nina Arianda poskušala oropati mafijce, Andy Garcia pa bo končno lahko odigral vlogo, za katero se je potegoval v City Island. 

 

RoboCop 

RoboCop ni bil heroj moje mladosti. Mogoče se prav zaradi tega ne sekiram glede tega (nepotrebnega) rimejka. Če že, bi svojo jezo usmeril na José Padilha. Že sedem let je minilo od njegovega genialnega Tropa de Elite, a novega avtorskega dela režiserja še vedno nismo doživeli. Žal, prav zaradi črnega Robocopa, še ga kmalu ne bomo ... 

 

Rudderless 

Zanimivo, priljubljen igralec William H. Macy je napisal že mnoge scenarije (gre za vrsto zelo posrečenih TV filmov) in jih v večini tudi sam zaigral. Tokrat se bo poskušal prvič v vlogi režiserja; scenarij ter igro (glavno) pa raje prepustil drugim. Nekaj, kar v Sloveniji ni mogoče ... Billy Crudup bo žalujoči oče, ki v škatlah nedavno umrlega sina najde glasbene demo posnetke z besedili. V upanju na "nekaj več" ustanovi skupino ... 



Sabotage 

To pa bo ena velika bedarija. Tu ne pomaga niti David Ayer, ki je sicer edini razlog, zakaj ta film sploh omenjam. Kaj pa naj? Naj omenim 70-letnega starčka na čelu nekega voda (DEA), ki povrh vsega še spominja na tisto razcapano bando plačancev iz Predatorja? Naj omenim že stokrat viden zaplet o zasegu droge, ki pripada (ups!) nekemu kartelskemu veljaku? Naj omenim krhko bejbo (enakovredno, seveda) med nabildanimi mačoji? Sicer pa, napovednik je že na voljo. 

 

O Selfless (Tarsem Singh) bom povedal le to, da je prestavljen na leto 2015. 

 

Serena 

Enkratna danska režiserka Susanne Bier (Hævnen, Efter brylluppet, Things We Lost in the Fire, Brødre) v času velike depresije, kjer se Cooper boji za svojo nasledstvo imperija. Krivec: neplodna Jennifer Lawrence. Ja, saj vem ... tretjo leto zapored. Po mojem lahko Cooperja pričakujemo kar v zadnjem delu Igre lakote. Le toliko, da bosta spet skupaj. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar