sreda, 25. januar 2012

Prva slika: Sienna Miller x3+1

Priznati moram, da Sienno Miller dolgo nisem niti opazil. Prvič sem slišal za njo, ko je vsaki »resni« medij objavljal novico o njenem ex-tipu Jude Lawu, ki jo je pustil zaradi varuške. Ha, kdo za vraga pa sploh je S. Milller? Zakaj se govori bolj o njej, kot pa o Lawu? Baje je pred prvo filmsko vlogo, že bila »zvezda« v Angliji, predvsem po zaslugah njenih domačih TV serij. Če smo pošteni, kaj pametnega še vedno ni posnela. Layer Cake ali Stardust (G.I. Joe si nisem po ničem zapomnil):, mi je ostal v spominu, a sigurno ne zaradi nje. Ja, na filmu skoraj neopazna, če se včasih ne bi poskušala tudi v neodvisnih filmih (Factory Girl, Interview, Camille …), kjer pa iz glavne vloge potegne marsikaj. Trenutno še vedno čakamo na »Hairovski« Hippie Hippie Shake,
  
ki bi moral biti končan že leta 2010 (na sliki poleg nje še opazimo Cillian Murphya), zato bo slika zaenkrat dovolj. 

Yellow 

 

Čeprav se trudi in ustvarja, kar mu mnogokrat uspeva tudi nadpovprečno, bo Cassavetes junior vedno ostal v senci svojega slavnega očeta. Tudi Yellow mu pri tem sigurno ne bo pomagal veliko, pa čeprav je v igri zopet mama Gena. Kar pa do tega trenutka sploh nisem opazil, je oseba, ki se poleg mame Rowlands prav tako pojavlja v vsakem Cassavetesovem filmu. Heather Wahlquist je namreč njegova žena in prav ona bo poleg Sienne zasedla glavno mesto akterja. Na sliki vidimo tudi policista, ob igralskem kadru pa ime Ray Liotta … no, vsaj vemo kakšno vlogo bo imel. 

Two Jacks

 

Sprva sem takoj pomislil na tisto, dokaj ponesrečeno, Nicholsonovo nadaljevanje klasike Chinatown (The Two Jakes). Jasno, novi film Bernarda Rosea, ki je nazadnje scvrl drogeraško biografijo Mr. Nice, ne bo z noirem imel prav nič skupnega. Sienna Miller kot Femme Fatale? Okej, tu sem šel že predaleč … A če dobro premislim, imata Jacks in Jakes vseeno nekaj skupnega: oba se namreč dogajata v Los Angelesu, tam pa imajo poleg incestnih gangsterjev še dokaj znano mesto, imenovano Hollywood. Okrog filmske industrije pa se bo vrtel tudi ta film. 

Just Like a Woman 

 

Njegovo ime ravno ne nakazuje na to, a če povem, da je Rachid Bouchareb – Francoz alžirskih korenin, eden najbolj vplivnih evropskih režiserjev, se ne bom zlagal veliko. Njegovi filmi so namreč prejeli prav vse nagrade in nominacije, kar jih uspešen film lahko dobi. Od oskar nominacij (Hors la loi, Indigènes), zlatih medvedov (London River), pa vse do zlatih palm. Bouchareb je prestal že vse. Z Millerjevo ob sebi se čistega Hollywooda Bouchareb še vedno ne bo dotaknil (gre za francosko-angleško-ameriško produkcijo), je pa vedno bliže, čeprav mu to verjetno niti ni prioritetni cilj. Prva slike kažejo precej razgaljeno Sienno, ki se bo kot tekmovalka v eksotičnih plesih preizkušala na raznih tekmovanjih po Ameriki. Just Like a Woman je predviden kot prvi del Boucharebove trilogije o povezavi med ZDA in arabskim svetom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar