sreda, 4. januar 2012

Prva slika: Matthew McConaughey x3


Po filmih Ghosts of Girlfriends Past, Surfer Dude in Fool's Gold, s katerimi se je nazadnje bahal M. McConaughey, so le še največji optimisti stavili na njegov povratek tja, kjer je v sezoni 1996/1997 (Lone Star, A Time to Kill, Contact, Amistad ) že bil. K vlogam, ki so namesto netreniranega six-packa zahtevale tudi njegov izpiljen južnjaški naglas. Prav takšen, kot ga je bilo moč slišati v Grishamovem, khmm… odvetniškem krimiju The Lincoln Lawyer. Že ta film je bil dovolj za uspešno igralčevo leto. Pa to še ni vse, v letu 2011 ima McConaughey v rezervi še dva filma. Komedijo Bernie, v režiji vedno odličnega Richarda Linklatera in pa novo, zelo hvaljeno Friedkinovo stvaritev Killer Joe. A to še vedno ni vse. Leto 2012 bo še boljše. Vsaj tako kažejo napovedi...

The Paperboy


Kot prvo zbode v oči nenavadna izbira glavnega igralskega kadra. Matthew McConaughey, Zac Efron (?) in Nicole Kidman, ki jo zadnje čase ni več tako prijetno gledati (njeno vizualnost, ne igranje – glej Trespass). Vse to bi bilo lepo in prav, če to ne bi bil težko pričakovani drugi film režiserja Precious. Film, ki bo o Danielsu povedal marsikaj. Prvi uradni poster, iz katerega je izrezana tudi ta slika, že napove majno umetniško namero avtorjev. Vsem bo v veselje, če se bo v tej smeri odvijal tudi ta triler.

Magic Mike


Tako raznovrstnih režiserjev, kot je Steven Soderbergh, pa res ni veliko. Ob tej sliki (ja, M.M. spet opravlja svojo dolžnost) in že samem naslovu, bi bila moja pričakovanja na film tako velika, kot je velik igralski talent Chaninga Tatuma, ki se bo prav tako slačil ob McConaugheyu. A kaj, ko si ob Soderberghu ne moremo pomagati. Vedno znova preseneti, pa naj bo to negativno ali pozitivno. The Full Monty po ameriško?

Mud


Ob filmu se sicer nakazuje letnica 2013, a če se bo novi film Jeffa Nicholsa (Take Shelter, Shotgun Stories ) razvijal v smer, kot si jo je režiser zamislil, se bo McConaughey po rdeči progi lahko sprehodil že decembra, ravno v času, ko se bodo glavni oskarjevi kandidati pripravljali na finalni foto-finish.  Čeprav bo Nichols ob sebi zopet imel svojo muzo M. Shannona, bo glavno vlogo vseeno prevzel prav McConaughey, ki bo kot pobegli ujetnik sklenil pakt z dvema fantoma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar