petek, 21. avgust 2009

La ventana


Naslov: La ventana - Leto: 2008 - Država: Argentina, Španija - Žanr: Drama - Dolžina: 85 min. - Režija: Carlos Sorin - Igrajo: Antonio Larreta, María del Carmen Jiménez, Emilse Roldán, Roberto Rovira - imdb

* Argentinski režiser Carlos Sorin je eden najboljših kar jih ta južno ameriška država pozna. S filmi kot so Historias Minimas, El Perro in El Camino de San Diego je požel nagrade na mnogih mednarodnih festivalih. Meni je celo tako všeč, da sem tukaj že pred meseci navdušeno pričakoval njegov naslednji projekt.
* Don Antonio je 80 let star možakar, katerega je nedavna srčna kap priklenila na posteljo, kjer ga skrbno oskrbujeta dve negovalki. Starec pričakuje obisk njegovega uspešnega sina. Sin je svetovno znani koncertni pianist, zato starec poskrbi, da je pred njegovim prihodom vse tako, kot je potrebno biti. Sam ne more veliko pomagati. Njegovo mesto je le ob oknu z razgledom na čudovita polja, katera skrivajo mnogo spominov. In čeprav se po zdravnikovih naročilih ne sme premakniti iz svoje sobe, se starec na skrivaj izmuzne svoji negovalki in še zadnjič sprehodi po svoji ljubljeni zemlji.
* Če povem, da je La Ventana do sedaj najslabši Sorinov film, ne bi veliko povedal, kajti njegovi prejšnji trije filmi so bili odlični. Na žalost, La Ventana zaostaja daleč za svojimi predhodniki, zato ne morem skrivati svojega razočaranja. Tiha in poetična zgodba o simpatičnem bogatem starcu, ki se zaveda svojega konca se sicer ne vleče v neskončnost. Pa vendar, vsaka minuta dlje bi bila že preveč.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar