ponedeljek, 24. avgust 2009

The Soloist


Naslov: The Soloist - Leto: 2009 - Država: ZDA, VB - Žanr: Drama, Biografija, Glasba - Dolžina: 117 min. - Režija: Joe Wright - Igrajo: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Catherine Keener, Tom Hollander, Lisa Gay Hamilton -
imdb

* Joe WrightAtonement, Pride & Prejudice. The Soloist je eden izmed prvih letošnjih filmov, kjer je že vsaj malo zadišalo po oskarjih. Ampak le v kategoriji – glavna moška vloga. Med Robert Downey J. in Jamie Foxxom dam prednost Downeyu.
* Steve Lopez, kolumnist L.A. Timesa ne najde prave teme za njegovo naslednjo zgodbo. Na ulici spozna brezdomca Nathaniela, ki je svoj čas tudi študiral. Njegova tragična zgodba od uspešnega in zelo nadarjenega glasbenika, do izgubljenega človeka, inspirira Lopeza ne le v dobro zgodbo, ampak tudi v željo postaviti zlomljenega človeka nazaj na noge.
* To že poznamo: klošarji živijo v svojem svetu. Ponavadi so tako inteligentni, da postanejo že nori. Hja, tudi to poznamo: novinar v brezdomcu prebudi genija oz. staro uspešno ljubezen, ki jo je klošar gojil še v “normalnih” časih. Sem preveril, če je The Soloist mogoče posnet po isti knjigi kot Resurrecting the Champ. Pa ni, le pomanjkanje idej…
Ko nekje po uri filma Foxx izpove ljubezen do Downeya, se zavedamo, da bi le homo-romanca rešila film, ki bi se moral končati že po 30-tih minutah.

OCENA: +3


Ni komentarjev:

Objavite komentar