torek, 18. avgust 2009

Faubourg 36


Naslov:
Faubourg 36 - Leto: 2008 - Država: Francija, Nemčija - Žanr: Drama, Komedija, Mjuzikl - Dolžina: 121 min. - Režija: Christophe Barratier - Igrajo: Gérard Jugnot, Clovis Cornillac, Kad Merad, Nora Arnezeder, Pierre Richard-
imdb

* Po zelo uspešnem filmu Les Choristes, se režiser Christophe Barratier vrača k svoji priljubljeni temi – glasba + nostalgija + glavni igralec Gérard Jugnot.
* Težki časi so nastopili za Pariško teatersko skupino, ko se zaradi pomanjkanja denarja zaprejo njihovi prostori. Trije prijatelji (odrski delavec, osvetljevalec in imitator) se s pomočjo mlade pevke odločijo za ponovno oživljanje odra.
* Amélie sreča Edith Piaf v tem ponovnem opevanju lepote Pariza. Christophe Barratier je tokrat na razpolago dobil veliko več denarja, kot v njegovem prejšnjem filmu, kar se filmu vizualno zelo pozna. Na žalost, pa v roke ni dobil tako dobrega scenarija kot za Les Choristes. Tako se film nikoli dokončno ne odloči v katero smer bo šel. Pa naj bo komedija, mjuzikl, družinska drama ali politični boj med komunizmom in fašizmom.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar