petek, 28. avgust 2009

Grey Gardens


Naslov: Grey Gardens - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Biografija - Dolžina: 104 min. - Režija: Michael Sucsy - Igrajo: Jessica Lange, Drew Barrymore, Arye Gross, Justin Louis, Ken Howard, Daniel Baldwin - imdb

* 4 Emmy nominacije za to biografijo ekscentričnih sorodnic (teta, sestrična) Jackie Kennedy. Film je dobil inspiracijo po dokumentarcu iz leta 1973 prav tako z naslovom Grey Gardens.
* Zgodba se seli iz leta 1930, ko še 18-letna Drew alias Little Edie in njena mama Lange (Big Edie) želita postati slavni starleti v stilu Paris Hilton, pa do 70-tih let, ko ju na njihovem domu imenovanem Grey Gardens obišče snemalna ekipa, ki želi posneti dokumentarni film o njunem zanimivem življenju.
* Dokumentarnega filma iz leta 1973, na katerega se režiser Michael Sucsy veliko naslanja, nisem videl. Zato je verjetno težko oceniti realno kakovost samega filma. Sigurno film živi od dveh glavnih igralk Jessice Lange in Drew Barrymore, ki sta svojo nalogo opravili več kot odlično. Za dobro biografijo pa je potrebno več kot le dobri igralski kader in izbira glavnih točk v življenju dveh posebnih žensk, kateri mi do sedaj nista bili znani, pa tudi ostali mi ne bosta dolgo.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar